"آنتی بادی های سرکش": علت ایجاد لختههای شدید خونی
محققان به تازگی آنتی بادیهایی را شناسایی کردهاند که به نظر میرسد علت لخته شدن خون و ایجاد فرم شدید بیماری کووید19 باشند. آنالیز 244 نمونه خون از بیماران بستری مبتلا به کووید19 حاکی از وجود آنتیبادیهای آنتیفسفولیپید در گردش خون این بیماران بود. به گفته محققان، این اتوآنتی بادیها در افراد مبتلا به اختلالات خودایمنی مانند لوپوس شایعتر هستند، اما میتوانند در پاسخ به عفونتهای ویروسی نیز فعال شوند و همچنین سایر پاسخهای ایمنی را فعال کنند.
"آنتی بادی های سرکش": علت ایجاد لختههای شدید خونی
محققان به تازگی آنتی بادیهایی را شناسایی کردهاند که به نظر میرسد علت لخته شدن خون و ایجاد فرم شدید بیماری کووید19 باشند.
آنالیز 244 نمونه خون از بیماران بستری مبتلا به کووید19 حاکی از وجود آنتیبادیهای آنتیفسفولیپید در گردش خون این بیماران بود. به گفته محققان، این اتوآنتی بادیها در افراد مبتلا به اختلالات خودایمنی مانند لوپوس شایعتر هستند، اما میتوانند در پاسخ به عفونتهای ویروسی نیز فعال شوند و همچنین سایر پاسخهای ایمنی را فعال کنند.
به طور خاص، پژوهشگران دریافتند که نمونههای خون این بیماران نسبت به نمونههای خون افراد بدون کووید-19 دارای سطوح بالاتر آنتیبادی ایمونوگلوبولین (IgG) بودند. سطوح بالاتر IgG با بروز فرم شدید بیماری و نیاز به کمک تنفسی مرتبط میباشد.
هنگامی که محققان IgG را از نمونه خون بیماران کووید19 حذف کردند، شاخصهای مولکولی "چسبندگی عروق خونی" کاهش یافت. در ادامه، هنگامی که آنتی بادیهای IgG به نمونه خون افراد بدون کووید19 اضافه شد، پاسخ التهابی در عروق خونی افزایش یافت. بروز این واکنشهای التهابی میتواند زمینهساز ایجاد لخته خون باشد.
درگیری بسیاری از اندامهای از جمله قلب، مغز و ریهها را میتوان از طریق همین مکانیسم توجیه نمود. از آنجایی که همه اندامها دارای رگهای خونی هستند، سطوح بالاتر IgG میتواند چسبندگی رگهای خونی را در بیماران مبتلا به کووید-19 افزایش دهد و بدین ترتیب به این اندامها آسیب برساند. دکتر یوگن کانتی، متخصص قلب و عروق و رئیس آزمایشگاه ترومبوز و التهاب عروقی در مؤسسه ملی قلب آمریکا یکی از محققانیست که روی این مساله کار میکند. دکتر کانتی در بیانیه خبری مؤسسه ملی بهداشت اضهار کرد: «پژوهشگران الگوهای مشابهی را پس از تجزیه و تحلیل نمونههای خون 100 بیمار مبتلا به سپسیس بستری در بیمارستان مشاهده کردند که میتواند بیمار را در خطر شوک التهابی به دنبال عفونت باکتریایی یا ویروسی قرار دهد.»
نویسندگان مطالعه پیشنهاد کردند که در تحقیقات آینده، مزایای بالقوه غربالگری بیماران کووید از نظر آنتیفسفولیپیدها و سایر اتوآنتی بادیها ارزیابی شود. بهتر است این غربالگریها در مراحل اولیه عفونت صورت بگیرد. این کار ممکن است به شناسایی بیماران در معرض خطر لخته شدن خون، التهاب عروقی و نارسایی تنفسی کمک کند. کانتی و همکارانش خاطرنشان کردند، مطالعات دیگر میتوانند مزایای بالقوه ارائه درمانهایی برای این بیماران برای محافظت از رگهای خونی یا متعادلسازی عملکرد سیستم ایمنی را ارزیابی کنند.
18 فوریه 2022
منبع: سایت Drugs.com
ارسال نظر