رژیم گیاهخواری و کاهش بروز COVID19
به نظر میرسد استفاده از رژیمهای غذایی مبتنی بر مواد غذایی گیاهی احتمال ابتلا به کووید19 را کاهش میدهد اما در خصوص علت احتمالی این مورد، هنوز اطلاعات دقیقی در دست نیست.
نتایج مقالهای که به تازگی در ژورنال BMJ Nutrition به چاپ رسیده حاکی از این است که استفاده از رژیمهای غذایی گیاهخواری ریسک ابتلا به بیماری COVID19 را کاهش میدهد.
پژوهشگران دانشگاه سائوپائولو در برزیل به مقایسه شیوع و شدت علائم بیماری COVID19 بین افراد گیاهخوار و همهچیزخوار[1] پرداختند. در این مطالعه، اطلاعات دموگرافیک، سطح اجتماعی-اقتصادی، برنامهی غذایی و اطلاعات مربوط به بیماری COVID19 702 نفر را که بین مارچ و جولای 2022 به این بیماری مبتلا شدند، مورد بررسی قرار گرفت.
بعد از همسانسازی متغیرهای مخدوشکننده از قبیل BMI، میزان فعالیت بدنی افراد و وضعیت ابتلا به بیماریهای زمینهای، گروه گیاهخواران ریسک ابتلای کمتری به بیماری کووید داشتند. بین شدت ابتلا به بیماری کووید و طول مدت بیماری با رژیم غذایی ارتباطی پیدا نشد.
به نظر میرسد استفاده از رژیمهای غذایی مبتنی بر مواد غذایی گیاهی احتمال ابتلا به کووید19 را کاهش میدهد اما در خصوص علت احتمالی این مورد، هنوز اطلاعات دقیقی در دست نیست.
12 ژانویه 2024
منبع: سایت Drugs.com
ارسال به دوستان