تایید یک داروی جدید برای درمان رفلاکس مری به معده
محققان موفق شدند از طریق یک مکانیسم جدید، ترشح اسید معده را مهار کرده و بیماران مبتلا به رفلاکس معده به مری را درمان کنند.
سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) به تازگی به داروی Voquezna (داروی Vonoprazan از شرکت داروسازی Phathom) برای تسکین سوزش معده ناشی از رفلاکس معده غیر اروزیو[1] در بزرگسالان تاییدیه صادر کرد. این دارو به صورت قرصهای 10 میلیگرمی فرموله شده و از طریق مهار آنزیم H+-K+-ATPase ترشح اسید معده را مهار میکند. از نظر فارماکولوژیک، داروی Vonoprazan به دسته دارویی بلوککنندههای رقابتی پتاسیم تعلق دارد.
پیش از این، داروی Vonoprazam برای درمان ازوفاژیت ساینده یا اروزیو[2] تاییدیه دریافت کرده بود. علاوهبراین، مصرف آن در کنار آنتیبیوتیکها برای ریشهکنی میکروب Helicobacter Pylori تایید شده بود.
مطالعهی PHALCON یک مطالعه تصادفیسازیشده و دوسوکور است که به عنوان فاز 3 کارآزمایی بالینی داروی Voquezna انجام شده است. در این مطالعه چند مرکزی، بیش از 700 بیمار بالغ روزانه یک بار دارو را دریافت کردند. بیمارانی که وارد مطالعه شدند، افرادی بودند که حداقل 4 روز در هفته علائم رفلاکس را تجربه میکردند.
نتایج این بررسیها نشان میدهد که داروی Voquezna نسبت به PPIها موثرتر عمل میکند و اثرات درمانی آن از همان اولین روز مصرف آغاز میشود. لازم به ذکر است که اثرات درمانی دارو Voquezna تا 20 هفته پس از قطع درمان ادامه داشت.
از جمله عوارض جانبی شایع این دارو میتوان به دردهای شکمی، یبوست، اسهال، تهوع و عفونت ادراری اشاره نمود. این عوارض در دورهای که بیمار تحت درمان بوده، بروز کرده است. پس از قطع دارو، موارد سینوزیت و عفونت دستگاه تنفسی فوقانی در گروه مصرفکننده داروی Voquezna بیشتر از گروه کنترل گزارش شده است.
18 جولای 2024
منبع: سایت Medscape.com
ارسال نظر