شماره تماس 021-88849011-15
متن مورد نظر خود را جستجو کنید
  • تاریخ انتشار : 1403/06/06 - 15:16
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 281
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

تایید کلشیسین برای یک اندیکاسیون جدید: تصلب‌شرایین

داروی کلشیسین یک داروی ضدالتهاب است که در سال 1961 به عنوان داروی مسکن در نقرس کشف شده است.

تصلب‌شرایین یا Atherosclerosis از دسته بیماری‌های التهابی است به دنبال رسوب کلسترول، سلول‌های مرده، کلسیم و فیبرین در دیواره عروق  ایجاد می‌شود. عمده درمان‌هایی که به صورت رایج برای درمان آترواسکلروزیس استفاده می‌شوند، بر پایه کاهش سطوح خونی کلسترول طراحی شده‌اند. در حالی که التهاب هم یکی از ستون‌های اصلی تصلب‌شرایین است. اندوتلیوم ملتهب دیواره عروق باعث فعال‌سازی و انتقال لوکوسیت‌ها به ویژه نوتروفیل به ناحیه شده و اتصال این سلول‌ها به دیواره رگ را تقویت می‌کند. دو فاکتور التهابی CRP و اینترلوکین 6 (IL6)  به طور معمول در بیماری‌های قلبی عروقی افزایش پیدا می‌کنند.

داروی کلشیسین یک داروی ضدالتهاب است که در سال 1961 به عنوان داروی مسکن در نقرس کشف شده است. در سال 2009، فرمولاسیون‌هایی از کلشیسین برای پیشگیری از عود نقرس و درمان تب خانوادگی مدیترانه‌ای[1](FMF) مورد تایید سازمان غذا و دارو آمریکا (FDA) قرار گرفت. در ماه ژوئن 2023، FDA به فرآورده‌ای به نام Lodoco که حاوی 0.5 میلی‌گرم کلشیسین برای کاهش ریسک بروز حوادث قلبی عروقی در بیماران پرخطر یا بیمارانی که از قبل دچار این حوادث شده‌اند، تاییدیه داده است.

کلشیسین از پلیمریزاسیون بتا توبولین به میکروتوبول‌ها جلوگیری کرده و در نتیجه از فعال‌سازی و مهاجرت نوتروفیل‌ها جلوگیری می‌کند. علاوه‌براین، کلشیسین فعال‌سازی کمپلکس التهابی در نوتروفیل‌ها و عملکرد اینترلوکین1 را مهار می‌کند.

از شایع‌ترین عوارض  فرآورده Lodoc می‌توان به مشکلات گوارشی مثل تهوع، استفراغ، و اسهال (23%) و میالژی (21%) اشاره کرد. بیماران در صورت مصرف همزمان مهارکننده‌های قوی سیتوکروم CYP3A4 یا مهارکننده‌های گلیکوپروتئین (P-gp) (مثل کلاریترومایسین و کتوکونازول) نباید از کلشی‌سین استفاده کنند. استفاده از این فرآورده در بیماران مبتلا به نارسایی کلیوی (کلیرانس کراتینین کمتر از 15 میلی‌لیتر در دقیقه)، نارسایی شدید کبدی و دیسکرازی های خونی ممنوع است.

15 فوریه 2024

منبع: سایت USPharmacist.com

 

 



[1] Familial Mediterranean Fever

  • گروه خبری : اخبار,تازه های داروها و بیماری ها,مرکز اطلاعات دارویی DPIC
  • کد خبر : 276207
کلمات کلیدی
دکتر هستی فوتوگرافی
تهیه کننده:

دکتر هستی فوتوگرافی

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

ارسال نظر

نظر خود را وارد نمایید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
تنظیمات پس زمینه