شماره تماس 021-88849011-15
متن مورد نظر خود را جستجو کنید
  • تاریخ انتشار : 1399/09/15 - 17:55
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 2050
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه

کیس های آموزشی مرکز اطلاعات دارویی، اسفند ماه 1398

بیمار درحال تزریق واکسنhpv است. یک عدد (یک دوز از واکسن را) تزریق کرده و الان باید تزریق دوم را انجام دهد. این واکسن موجود نیست ایا دیر تزریق کردن واکسن گارداسیل مشکلی ایجاد می کند؟ ...

بیمار اول

شرح مشکل بیمار: بیمار درحال تزریق واکسنhpv  است. یک عدد (یک دوز از واکسن را) تزریق کرده و الان باید تزریق دوم را انجام دهد. این واکسن موجود نیست ایا دیر تزریق کردن واکسن گارداسیل مشکلی ایجاد می کند؟

پاسخ: حداقل زمان بین دوز اول و دوم 4 هفته و دوز دوم و سوم 12 هفته می باشد.هر سه باید در یک سال تزریق شود

توصیه نهایی به بیمار: مهم این است که بین تزریق اول و دوم 4 هفته و بین دوم و سوم حداقل 12 هفته فاصله باشد. اگر بیشتر شود موردی ندارد و باید هر سه در انتها در یک سال تزریق شوند

منابع: up to date

دکترلکی

 

بیمار دوم

شرح مشکل بیمار: بیمار مشکل فیشر دارد و پزشک برایش نیتروگلیسیرین ساختنی تجویز کرده است، ایا می تواند از پماد اماده به جای ساختنی استفاده کند؟

پاسخ: خیر.پماد های آماده دوز 2 درصد هستند و برای آنژین کاربرد دارند ولی برای اثر ضد فیشر دوز 0.4 درصد دو بار در روز برای 3 هفته کاربرد دارد.پس باید پماد های آماده 5 برابر ضعیف شوند

توصیه نهایی به بیمار: نسخه را به داروخانه بدهد تا برایش تهیه کنند.

منابع: up to date

دکتر حقیقت

 

بیمار سوم

شرح مشکل بیمار: بیمار با سابقه ی مصرف قرص ال دی، سه توده خوش خیم همانژیوم در کبد داشتند که  طی 6 ماه اخیر با بررسی سی تی اسکن توده ها افزایش سایز داشتند و سایز بزرگترین توده در حال حاضر به 6.9*8.9 می رسد. و بیمار احساس درد شکمی دارند، آیا مسکنی برای کنترل درد ناشی از همانژیوم کبدی با سایز 8.9*6.9 علامت دار می توان مصرف نمود؟

پاسخ: خیر بیمار توده هایشان طی 6 ماه رشد داشتند که به سایز فراتر از 3 سانتی متر رسیده اند و بیمار احساس سیری زودرس و درد شکمی و حالت تهوع دارند.  هر گونه تجویز مسکن بخصوص داروهای NSAID می تواند ریسک خون ریزی را در بیمار بالا ببرد. بیمار از مصرف هر گونهOCP  حاوی استروژن منع شدند.

توصیه نهایی به بیمار: جهت بررسی جراحی به فوق تخصص گوارش و فوق تخصص جراحی کبد ارجاع داده شدند و مسکن برای ایشان توصیه نشد.

منابع: up to date

دکتر محمدی

 

بیمار چهارم

شرح مشکل بیمار: بیمار 58 ساله با سابقه ی ضعف در بینایی با عینک شماره 2، به علت حساسیت زیاد چشم به نور به دو چشم پزشک فوق تخصص شبکیه مراجعه داشته یکی قطره ی پیلوکارپین در صورت نیاز و دیگری دستور به عدم مصرف آن داده کدام دستور دارویی درست است؟ آیا پیلوکارپین عارضه ­ی نابینایی دارد؟

پاسخ:داروی پیلوکارپین می ­تواند دارای عارضه ­ای بنام Retinal detachment باشد که برای پیشگیری از این عارضه باید سایر مشکلات شبکیه رد شود. بیمار مبتلا به نازکی شبکیه بوده که قبلا نیز تایید شده و پزشکی که گفته نباید مصرف کنید نیز تشخیص قبلی مبنی بر نازکی شبکیه را تایید کرده است. فلذا با توجه به این مورد دستور عدم مصرف صحیح است و مصرف این دارو بصورت روتین می­تواند سبب جابجایی شبکیه چشم و ایجاد نابینایی شود.

توصیه نهایی به بیمار: استفاده روتین منع دارد اما درصورت نیاز و در صورت کار مهم (  نه بصورت مکرر) قابل مصرف است.

منابع:Ophthalmic Drug Facts

دکتر حجتی فرد

 

بیمار پنجم

شرح مشکل بیمار: تزریق واکسن 6 ماهگی برای کودکی که دچار سرماخوردگی شده است مشکل دارد؟

پاسخ: با توجه به منابع موجود اگر سرماخوردگی خفیفی در حد تب با درجه پایین، سرفه و ابریزش بینی باشد مشکلی برای تزریق واکسن وجود ندارد

توصیه نهایی به بیمار: در کل مشکلی برای تزریق با توجه به علائم  خفیف سرماخوردگی در کودک نیست.

منابع: cdc.gov

دکتر شهابی

بیمار ششم

شرح مشکل بیمار:بیمار بعد از 4 روز از مصرف داروی پردنیزولون با دوز 10 میلی گرم هر دوازده ساعت عوارضی مثل نامرتب بودن ریتم قلبی، خستگی و گیجی، درد پاها، لرزش دست و پا، تنگی نفس و تشنگی تجربه کرده است. بیمار خودسرانه برای جلوگیری از حمله ی کولیت سه عدد قرص مزالازین 500 را به شش عدد روزانه تغییر داده است.آیا مصرف پردنیزولون در صورت بروز این علائم  می تواند ادامه پیدا کند؟

پاسخ: ریسک هایپر کالمی، و سرکوب سیستم آدرنال برای این بیمار مطرح است، علاوه بر آن 25 درصد از بیمارانی که داروی پردنیزولون را دریافت می کنند به صورت گذرا دچار حالت هایپوتیروئید هم میشوند. برای بیمار باید نوار قلب، چک الکترولیت ها و وضعیت تیروئید انجام شود.

توصیه نهایی به بیمار: ارجاع به بیمارستان برای بررسی وضعیت قلبی و فاکتور های الکترولیت و تیروئیدی

دکترکثیر زاده

 

بیمار هفتم

شرح مشکل بیمار: برای بیمار با تشخیص اتیت مدیا سوسپانسیون کو اموکسی کلاو تجویز شده که بعد از 3 روز مصرف پاسخ دهی مناسب نداشته و سپس سوسپانسیون کوتریموکسازول برای وی تجویز شده است. آیا کوتریموکسازول در اتیت مدیا در بیماری که به کواموکسی کلاو پاسخ نداده جایگاهی دارد؟

پاسخ: در صورت عدم پاسخ به کواموکسی کلاو بعد از 48 تا 72 ساعت ،داروی انتخابی در بیمار سفتریاکسون تزریقی برای 2 تا 3 دوز است و در این موارد استفاده از کوتریموکسازول توصیه نمیشود، در این مورد با پزشک دیگری مشورت شود

توصیه نهایی به بیمار: مشورت با پزشکی دیگر در مورد انتی بیوتیک تجویز شده برای بیمار

منابع: up to date

دکتر قاسمی

 

بیمار هشتم

شرح مشکل بیمار: بیمار خانم 37 ساله میخواهد برای گرفتن نوزاد به شیرخواه گاه مراجعه کنند و برای بررسی شرایط ایشان درخواست تست اعتیاد داده شده، و از قبل هم زیر نظر پزشک داروی ضد افسردگی سرترالین مصرف میکردند و دوز دارو هم اخیرا کاهش یافته(50 میلی گرم روزانه)، الان نگران تداخل این دارو با تست اعتیاد هستند. سوال بیمار این است که آیا قرص سرترالین تست اعتیاد را مثبت می کند؟

پاسخ: ابتدا باید مشخص شود دقیقا چه تست ادراری مد نظرشان هست .باید مشخص شود که اگر با قطع سرترالین افسردگی بیمار عود می کند امکان جایگزینی با دارویی دیگر وجود دارد یا خیر. این دارو ممکن است تست های بنزودیازپین ها و مواد روانگردان را مثبت کند.

توصیه نهایی به بیمار: از پزشکتان بپرسید که آیا با قطع سرترالین افسردگی شما عود می کند یا خیر. در صورت امکان و با اجازه پزشک بهتر است دارویتان به دلیل تداخل با تست بنزودیازپین ها و مواد روان گردان قطع یا با داروی دیگری جایگزین شود.

منابع:  uspharmacist/ pubmed

دکتر بکتاش

  • گروه خبری : توصیه ها,پرسش و پاسخ
  • کد خبر : 166601
کلمات کلیدی

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

ارسال نظر

نظر خود را وارد نمایید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
برای جستجو عبارت موردنظر خود را وارد کنید
تنظیمات پس زمینه