کانابیس و افزایش ریسک ابتلا به دیابت
مطالعات جدید دانشمندان آمریکایی حاکی از آن است که ریسک ابتلا به دیابت در افرادی که سابقه مواجهه با کانابیس یا حشیش را داشتهاند، 4 برابر بیشتر است.
مصرف کانابیس در سرتاسر دنیا با سرعت زیادی رو به افزایش است به طوریکه تخمین زده میشود حداقل 4.5% درصد از جمعیت جهان در سال 2024 از این فرآورده استفاده کرده باشند. اثرات بلند مدت متابولیک این ترکیب کاملا ناشناخته است. پیشتر بعضی مطالعات از پتانسل مثبت کانابیس در زمینه کاهش وزن و اثرات ضدالتهابی آن نوشته بودند. در حالیکه مطالعات جدیدتر نشان میدهند کانابیس سبب کاهش حساسیت به انسولین شده و تنظیم گلوکز خون را مختل میکند. به نظر میرسد استفاده از کانابیس ریسک ابتلا به دیابت نوع 2 را 4 برابر بیشتر میکند.
پژوهشگران دانشگاه بوستون به بررسی دادههای 54 مرکز درمانی در آمریکا و اروپا پرداختند. در این مطالعه، 96،795 بیمار بین 18 تا 50 سال مورد مطالعه قرار گرفتند. (52.5 درصد جمعیت مورد بررسی خانم بودند.) این افراد بین سالهای 2010 تا 2018 با یک دلیل مرتبط به کانابیس به مرکز درمانی مراجعه کرده بودند. برخی از این افراد دچار اعتیاد به کانابیس بودند، برخی دیگر فرآورده را گاها استفاده میکردند، عدهای به دلیل مسمومیت و بعضی به دلیل علائم Withdrawal یا سندرم قطع مراجعه کرده بودند.
این افراد با گروهی از افراد سالم که از نظر وضعیت سنی، جنسیتی و بیماریهای زمینهای شرایط مشابه داشتند، مچ و مقایسه شدند. با مطالعه این دو گروه، محققان پی بردند که نرخ بروز موارد جدید دیابت نوع 2 در گروه کانابیس 2.2 درصد و در گروه شاهد 0.6 درصد بوده است. هر چند مکانیسم دقیق این عارضه شناسایی نشده است، احتمال داده میشود که کانابیس از طریق افزایش مقاومت به انسولین بیماران را در معرض ابتلا به دیابت قرار میدهد.
15 سپتامبر 2025
منبع: سایت Scitechdaily.Com

ارسال نظر