شماره تماس 021-88849011-15
متن مورد نظر خود را جستجو کنید
  • تاریخ انتشار : 1400/05/12 - 11:57
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 44272
  • زمان مطالعه : 7 دقیقه

کووید

۱۰ نکته مهم در مورد واریانت دلتا

⚠️۱۰ نکته مهم در مورد واریانت دلتا⚠️

 

♣ سرایت پذیری :

 

1️⃣ به گفته بسیاری از کارشناسان این ویروس مسری ترین ویروس بیست سال اخیر است و به همین دلیل به سرعت میتواند از فرد مبتلا به اطرافیان و خانواده منتقل می شود.

 

2️⃣ سرایت پذیری  سویه  دلتا نسبت به سویه آلفا (انگلیسی) حداقل 50% بیشتر شده است. از آنجا که سویه آلفا نیز نسبت به سویه اولیه پاندمی 50 % سرایت پذیری بالاتری داشته است؛ لذا سویه دلتا نسبت به سویه اوایل اپیدمی ۱۰۰ درصد مسری تر شده است که عدد بسیار بالایی است.

به عبارت بهتر هر فرد مبتلا به سویه دلتا می تواند بطور متوسط ۶ و حتی تا ۸ یا ۹ نفر را آلوده کند که سرایت پذیری معادل ویروس ابله مرغان است.

در حالیکه سوش اولیه سرایت پذیری معادل سرماخوردگی نشان می داد و بطور متوسط می توانست ۲-۳ نفر را آلوده کند.

 

♣ شدت بیماری :

 

3️⃣ در مورد اینکه آیا بیماری ایجاد شده از واریانت دلتا شدیدتر باشد یا خیر اطلاعات کمی در دسترس است. اما نتایج  مطالعاتی در اسکاتلند، انگلیس وکانادا نشان دهنده افزایش میزان بستری در مورد سویه دلتا بوده است.

 

♣ تاثیر واکسیناسیون :

 

4️⃣ لازم است بدانیم تزریق واکسن به معنی مصونیت صد در صد از ابتلا به ویروس کرونا نیست و حتی واکسن فایزر هم حداکثر 88 درصد از ابتلا به سویه دلتا جلوگیری میکند! و ابتلا به موارد خفیف و متوسط کرونا در صورت عدم رعایت پروتکل ها حتی در افراد واکسینه کاملا محتمل می باشد.

 

5️⃣ لود واریانت دلتا ۱۰۰۰ برابر بیشتر از ویروس اولیه ( ۱۰ برابر بیشتر از سویه آلفا) است، به این معنی که بسیار سریع تکثیر می شود و به تعداد بالایی در بدن فرد می رسد. طبق شواهد علمی، علی رغم بی علامت یا کم علامت بودن فرد واکسینه، ویروس در این افراد نیز می تواند به لودی معادل افراد غیر واکسینه برسد. به همین دلیل افراد واکسینه می توانند به ناقل های خطرناکی برای سویه دلتا تبدیل شوند.

 

♣ علائم :

 

6️⃣   علایم سویه دلتا با علایم سویه های قبلی کرونا تا حدی متفاوت است.علایم این سویه عمدتا علایم سرماخوردگی یعنی سردرد، گلودرد، آبریزش بینی و تب می باشد. علائمی مثل سرفه و از دست دادن بویایی یا چشایی با سویه جدید کمتر گزارش شده است.

 

♣ تشخیص:

 

7️⃣   طبق هشدار سازمان های جهانی احتمال بالاتر بودن پاسخ منفی کاذب تستهای PCR روتین با واریانتهای جدید وجود دارد، اما میزان آن مشخص نشده است. به هرحال تا 30 % احتمال تست منفی کاذب وجود دارد و تکنیک نمونه گیری، شرایط فرد و زمان نمونه گیری میتواند این احتمال را بیشتر کند. بنابراین تست منفی رد کننده ابتلا به کووید نیست و بایستی برای تشخیص، علائم فرد را در اولویت قرار داد. لذا خواهشمند است به محض مشاهده علایم فوق الذکر در خود یا اعضای خانواده به مدیریت واحد اطلاع داده و جهت ارزیابی علائم به پزشک مراجعه کنید.

 

♣ سیر بیماری :

 

8️⃣ بر اساس نتایج یک مطالعه انجام شده در چین سرعت تکثیر بالای این سویه علاوه بر افزایش سرعت انتقال به سایرین، دوره کمون (نهفتگی) را نیز کاهش داده است و از متوسط ۶ روز به ۴ روز رسانده است. به عبارت دیگر فرد بدنبال مواجهه زودتر علامتدار خواهد شد.

 

9️⃣ همچنین، نتایج یک مطالعه انجام شده در سنگاپور نشان داده است که طول دوره عفونت زایی سویه دلتا (مدت زمانی که ویروس لود بالا را در فرد مبتلا حفظ کرده و می تواند منجر به سرایت شود) نسبت به ویروس اولیه افزایش داشته است. اگرچه تا زمان انتشار این اطلاعیه تغییری در توصیه های رسمی مربوط به طول قرنطینه اعمال نشده است، احتمال افزایش دوره قرنطینه در افراد مبتلا وجود دارد که در صورت تغییر متعاقبا اعلام خواهد شد.

 

♣ افراد در معرض خطر:

 

10 به نظر میرسد این سویه، افراد زیر 50 سال و کودکان را ۲/۵ برابر بیشتر درگیر می کند. علت این موضوع هنوز مشخص نشده که آیا به خاطر واکسیناسیون و ایجاد ایمنی در جمعیت سالمند بوده یا به علت حساسیت بیشتر جمعیت زیر 50 سال نسبت به سویه دلتا می باشد.

 

♣ لازم به ذکر است سویه ای دیگر به  نام دلتا پلاس متعاقب شیوع سویه دلتا شناسایی شده که تا زمان تدوین این اطلاعیه، وجود آن در ایران توسط مقامات رسمی تایید نشده است. اگرچه اطلاعات بسیار کمی در مورد سویه دلتا پلاس موجود است، اما احتمال می رود میزان ابتلا به بیماری با این سویه در افراد واکسینه شده حتی بالاتر از سویه دلتا باشد.‌

 

♣ راهکار و توصیه ها ♣

 

این توصیه ها خطاب به پرسنل داروخانه های دانشگاه علوم پزشکی تهران می باشد.

 

    با توجه به سرایت پذیری بالای سویه های در گردش و این نکته که اکثریت افراد جامعه همچنان واکسینه نشده اند و بخاطر محفاظت از خانواده های خود و سایر افراد در معرض خطر ضروری است که همگی وحتی افراد واکسینه همچنان پروتکل ها رعایت کنیم. لازم به ذکر است مرکز کنترل و پیشگیری بیماری ها ی آمریکا (CDC) نیز به علت فراگیری سویه دلتا درآن کشور، از 27 جولای (5 مرداد) استفاده از ماسک را مجددا برای افراد واکسینه الزامی کرده است.

 

           


♣  براین اساس:

 

**  همچنان در خارج از منزل (در کلیه فضا ها اعم از باز یا بسته)  به استفاده از ماسک و تاحد امکان و رعایت فاصله ادامه دهید.

** در فضاهای کاری و دربسته از برقراری تهویه هوا اطمینان حاصل کنید.

**  در صورت مناسب نبودن تهویه (در محل کار یا در وسایط نقلیه عمومی) حتما از دو ماسک استفاده نمایید.

**  همچنین در صورتیکه علی رغم ابتلا، بدلیل کمبود پرسنل باید درمحل کار حضور داشته باشید،  بایستی حتما از زمان خروج از منزل تا بازگشت مجدد از دو عدد ماسک استفاده نموده و شرایط قرنطینه کاری (جدا سازی و عدم صرف غذا با سایر همکاران) را تا حد امکان رعایت کنید.

 **در صورتیکه در تماس نزدیک با همکار مبتلا بوده اید و یا هم خانه مبتلا دارید، بایستی علاوه بر رعایت موارد فوق، از زمان شروع قرنطینه ویا جداسازی همخانه / همکار مبتلا  به مدت دوهفته، بروز علائم را  در خود پایش کرده و به محض بروز هر گونه علامتی ازجمله علائم غیر اختصاصی مانند خستگی، بدن درد یا ضعف و بی حالی برای بررسی احتمال ابتلا به پزشک مراجعه کنید.

 

✳️ سلامت و موفق باشید ✳️

کلینیک مراقبت های دارودرمانی ۱۳ ابان

 :References
 
1. Ralph Ellis. Pfizer, AstraZeneca shots work against Indian variant. May 25, 2021. Available from: https://www.webmd.com/vaccines/covid-19-vaccine/news/20210525/pfizer-astrazeneca-vaccines-indian-variant-study. Accessed: Jul 1, 2021
 
2. Carolyn Crist, What you need to know about the Delta variant. Jul 12, 2021. Available from: https://www.webmd.com/lung/news/20210712/what-to-know-about-covid-delta-variant. Accessed: Jul 19, 2021
 
3. Kathy Katella. 5 things to know about the Delta variant . Jul 15,2021. Available from :
 
4.The delta variant may cause different covid-19 symptoms. https://www.verywellhealth.com/delta-variant-covid-different-symptoms-5191950. Accessed: July 30, 2021
 
5. Interim Public Health Recommendations for Fully Vaccinated People update: July 27, 2021. Available from: https://www.cdc.gov/coronavirus/2019-ncov/vaccines/fully-vaccinated-guidance.html. Accessed: Aug 2, 2021
 
6. Li, B. et al, Viral infection and transmission in a large well-traced outbreak caused by the Delta SARS-CoV-2 variant. Available from: https://virological.org/t/viral-infection-and-transmission-in-a-large-well-traced-outbreak-caused-by-the-delta-sars-cov-2-variant/724
 
7. Goodman B.  Dealing With a Different Beast': Why Delta Has Doctors Worried. Available from: https://www.medscape.com/viewarticle/955116#vp_3.Accessed: Aug 1, 2021
 
8. Ong, S.W.X. et al, Clinical and Virological Features of SARS-CoV-2 Variants of Concern: A Retrospective Cohort Study Comparing B.1.1.7 (Alpha), B.1.315 (Beta), and B.1.617.2 (Delta). Available at SSRN: https://ssrn.com/abstract=3861566
  • گروه خبری : کلینیک مراقبت های دارودرمانی,اخبار کووید-19
  • کد خبر : 195181
دکتر داوودی
تهیه کننده:

دکتر داوودی

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

ارسال نظر

نظر خود را وارد نمایید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
برای جستجو عبارت موردنظر خود را وارد کنید
تنظیمات پس زمینه