شماره تماس 021-88849011-15
متن مورد نظر خود را جستجو کنید
  • تاریخ انتشار : 1400/12/23 - 10:06
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 5151
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

آیا زمان تزریق دوز چهارم واکسن کووید فرارسیده‌است؟

28 درصد جمعیت بالغ آمریکا اولین دوز بوستر واکسن کرونا را دریافت کرده‌اند. داده‌های جدید نشان می‌دهد که اثربخشی بوستر پس از حدود 4 ماه کاهش می‌یابد. مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های واگیردار در آمریکا (CDC) توصیه کرده که افراد با نقص سیستم ایمنی برای دریافت دوز چهارم واکسن اقدام نمایند اما در خصوص سایر افراد، به نظر می‌رسد برای تصمیم‌گیری کمی زود باشد. اکثر مراجع ذی‌ربط توصیه کرده‌اند که فعلا باید منتظر داده‌های تکمیلی باشیم.

آیا زمان تزریق دوز چهارم واکسن کووید فرارسیده‌است؟

28 درصد جمعیت بالغ آمریکا اولین دوز بوستر واکسن کرونا را دریافت کرده‌اند. داده‌های جدید نشان می‌دهد که اثربخشی بوستر پس از حدود 4 ماه کاهش می‌یابد. مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های واگیردار در آمریکا (CDC) توصیه کرده که افراد با نقص سیستم ایمنی برای دریافت دوز چهارم واکسن اقدام نمایند اما در خصوص سایر افراد، به نظر می‌رسد برای تصمیم‌گیری کمی زود باشد. اکثر مراجع ذی‌ربط توصیه کرده‌اند که فعلا باید منتظر داده‌های تکمیلی باشیم.

آنتونی فائوچی، مشاور ارشد پزشکی کاخ سفید و رئیس سابق CDC در بیانیه‌ای اظهار کرد: « دوز بوستر قبلی همچنان می‌تواند در مقابل اومیکرون از افرادی که نقص سیستم ایمنی نداشته باشته باشند، محافظت کند. بر اساس تحقیقات CDC، اثربخشی دو دوز واکسن mRNA پس از 4 تا 5 ماه به 58 درصد کاهش می‎یابد. پس از تزریق دوز بوستر، واکسن می‌تواند تا 91 درصد از از بستری شدن افراد در بیمارستان پیشگیری کند، اما اثربخشی در عرض 4 الی 5 ماه به 78 درصد کاهش می‌یابد. با این وجود، این میزان اثربخشی هم در پیشگیری از بیماری موثر است.»

سازمان بهداشت جهانی (WHO) در بیانیه‌ای که در 11 ژانویه منتشر شد اظهار کرد واکسیناسیون مبتنی بر دوزهای بوستر مکرر توصیه شده نیست و نمی‌تواند به صورت پایدار ادامه داده شود. سازمان جهانی بهداشت عواملی مانند نیاز به برابری جهانی در دسترسی به واکسن‌ها، جهش و تکامل ویروس و ظهور واریانت‌های جدید را از دلایل نامناسب دانستن این راهبرد اعلام کرده‌است.

امش آدالجا، متخصص بیماری‌های عفونی و محقق ارشد مرکز امنیت سلامت جانز هاپکینز، می‌گوید: «هیچ اطلاعاتی برای حمایت از استفاده عمومی از دوز چهارم واکسن جز در موارد نقص ایمنی وجود ندارد.»

محققان مرکز پزشکی شبا در اسرائیل، مطالعه‌ای روی 274 نفر از کادر درمان که چهارمین دوز واکسن فایزر ریا مدرنا را دریافته کرده بودند، آغاز کردند. به نظر می‌رسد دوز بوستر دوم سطوح آنتی بادی را افزایش می‌دهد اما در پیشگیری از عفونت های خفیف یا بدون علامت اومیکرون موثر نبود. نتایج این مطالعه حاکی از ضرورت توسعه نسل جدید واکسن‌هاست.

ویلیام شافنر، پزشک متخصص بیماری‌های عفونی در مرکز پزشکی دانشگاه وندربیلت در نشویل، گفت: «تصمیمات در مورد توصیه های تقویت کننده دوم مستلزم ارزیابی تصویر بزرگ است. در حال حاضر، میزان بستری شدن در بیمارستان کاهش یافته است و میزان مرگ و میرها نیز در حال کاهش است. به نظر می‌رسد در مسیر درستی برای کنترل بیماری پیش می‌رویم.» وی همچنین اشاره کرد که میانگین روزانه موارد ابتلا در هفت روزه قبلی حدود 147000 مورد است که به نسبت هفته پیش از آن حدود 40 درصدکاهش یافته است. تعداد موارد بستری در بیمارستان‌ها (9500 نفر در روز) حدود 28 درصد کاهش یافته است و میانگین روزانه مرگ ومیر در هفت روز گذشته (2200 نفر) نسبت به هفته قبل حدود 9 درصد کاهش داشته است. به نظر می‌رسد مصنوعیت طبیعی ناشی از ابتلا به اومیکرون در کنار واکسیناسیون سبب کاهش موارد ابتلا می‌شود. بدین ترتیب، ما به این زودی‌ها به دوز چهارم نیاز نداریم. البته این صحبت در صورتی صادق است که واریانت جدیدی مطرح نشود.»

 

به نظر می‌رسد اگر هدف از واکسیناسیون کاهش ریسک ابتلا به فرم شدید بیماری، بستری شدن در بیمارستان و مرگ باشد، صرفا بایستی برای افراد مبتلا به نقص ایمنی از دوز چهارم استفاده نمود. چرا که سایر افراد جامعه با رژیم روتین واکسیناسیون مصنوعیت قابل قبولی در مقابل اومیکرون پیدا کرده‌اند. لازم به ذکر است که حتی با کاهش سطح آنتی بادی پس از واکسیناسیون، پاسخ سلول‌های T و B حافظه ممکن است پایدار بماند و مبارزه با ویروس را تسریع کند.

تزریق مکرر دوز بوستر و ادامه تقویت سیستم ایمنی از طریق واکسن‌هایی که علیه سویه اولیه ویروس ساخته شده‌‎اند، ممکن است توانایی سیستم ایمنی را برای واکنش کامل به واریانت‌های جدید کمرنگ کند. به این پدیده‌ Original Antigen Sin گفته می‌شود.

 

17 فوریه 2022

منبع: سایت Medscape

  • گروه خبری : اخبار,کادر درمان,اخبار کووید-19
  • کد خبر : 209856
کلمات کلیدی

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

ارسال نظر

نظر خود را وارد نمایید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
برای جستجو عبارت موردنظر خود را وارد کنید
تنظیمات پس زمینه