استفاده از تستوسترون در درمان آنمی آقایان
در مردان میانسال و مسن مبتلا به هیپوگنادیسم و کم خونی، TRT در اصلاح کم خونی موثرتر از دارونما بود. TRT همچنین با کاهش بروز کم خونی در مردانی که از ابتلا آنمی نداشتند، مرتبط بود.
بر اساس نتایج مقالهای که به تازگی در نشریه JAMA Network Open به چاپ رسیده است، درمان جایگزینی تستوسترون[1](TRT) میتواند در اصلاح آنمی آقایان میانسال و مسن موثر است.
پژوهشگران دانشگاه بوستون به بررسی اثرات TRTدر درمان پروفایل کمخونی آقایان مبتلا به هیپوگنادیسم و آقایان مبتلا به آنمی پرداختند. این بررسی در قالب یک کارآزمایی بالینی تصادفیسازی شده صورت گرفت و در 316 مرکز در آمریکا برگزار شد. به طور کلی، 5024 مرد واجد شرایط بین 45 تا 80 سال دچار هیپوگنادیسم بودند، وارد مطالعه شدند. 815 مرد مبتلا به آنمی بودند و سایرین آنمی نداشتند.
با گذشت 6 ماه، در مقایسه با گروه کنترل، پروفایل خونی در درصد بیشتری از آقایانی که TRT دریافت کرده بودند، اصلاح شد. (41 درصد در مقابل 27.5 درصد). این روند در مقاطع زمانی مختلف تکرار شد. 12 ماه پس از شروع درمان، شاخص بهبود در گروه TRT 45 درصد و گروه کنترل 33.9 درصد گزارش شد. این شاخص، در ماههای 24، 36 و 48 بعد از شروع درمان، به ترتیب 42.8 درصد در مقابل 30.9 درصد، 43.5 درصد در مقابل 33.2 درصد و 44.6 درصد در مقابل 39.2 درصد بوده است. علاوهبراین، سطح انرژی بیماران مورد مطالعه با الگویی منطبق بر الگوی افزایش هموگلوبین بیمار، افزایش پیدا کرد.
به طور کلی، میتوان چنین نتیجه گرفت که در مردان میانسال و مسن مبتلا به هیپوگنادیسم و کم خونی، TRT در اصلاح کم خونی موثرتر از دارونما بود. TRT همچنین با کاهش بروز کم خونی در مردانی که از ابتلا آنمی نداشتند، مرتبط بود.
اشکال دارویی تستوسترون در ایران:
- آمپول تستوسترون انانتات 100 میلیگرم/میلیلیتر
- آمپول تستوسترون انانتات 250 میلیگرم/میلیلیتر
- کپسول تستوسترون اندکانوئات 40 میلیگرم
30 اکتبر 2023
منبع: سایت Drugs.com
ارسال به دوستان