شماره تماس 021-88849011-15
متن مورد نظر خود را جستجو کنید
  • تاریخ انتشار : 1403/10/16 - 18:24
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 223
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

یک رژیم داروئی جدید برای درمان عفونت هلیکوباکتر پیلوری

عفونت هلیکوباکتر پیلوری یکی از شایع‌ترین عفونت‌های گوارشی در سرتاسر جهان است. حدود نیمی از جمعیت جهان در طول عمر خود حداقل یک بار ابتلا به این نوع عفونت را تجربه می‌کنند.

هلیکوباکتر پیلوری[1] (H. Pylori) یکی از شایع‌ترین عوامل عفونت‌های گوارشی در سرتاسر دنیاست. این باکتری گرم منفی معده و ابتدای روده کوچک را درگیر کرده و اصلی‌ترین علت زخم‌های گوارشی به شمار می‌رود.

رژیم‌های درمانی مختلفی برای درمان این عفونت پیشنهاد شده که به طور معمول شامل یک داروی مهارکننده پمپ پروتون (PPI) و حداقل دو آنتی‌بیوتیک می‌باشد. در نقاط مختلف دنیا، بر اساس الگوی مقاومت دارویی، از آنتیبیوتیک‌های متفاوتی استفاده می‌شود. یکی از چالش‌های درمان عفونت H.pylori مقاومت این میکروب علیه طیف وسیعی از آنتی‌بیوتیک‌هاست. متاسفانه با گذر زمان لیست آنتی‌بیوتیک‌های قابل استفاده در درمان این عفونت که باکتری H.pylori هنوز به آن‌ها حساس هست، کوتاه‌تر می‌شود.

اخیرا پژوهشگران دانشگاه بانکوک، رژیم داروئی جدیدی برای این عفونت در نظر گرفته‌اند که به نظر می‌رسد از رژیم‌های روتین موثرتر است، دوره زمانی کوتاه‌تری دارد و برای بیماران قابل‌تحمل‌تر است. در این مطالعه، رژیم داروئی جدید 10 روزه با رژیم سه دارویی[2] که به طور معمول 14 روز طول می‌کشد، مقایسه شد. این رژیم جدید شامل لووفلوکساسین، آموکسی‌سیلین و داروی Vonoprazan می‌باشد. Vonoprazan یک داروی ضداسید از دسته بلاکرهای رقابتی پتاسیم است که به صورت قرص‌های خوراکی 10 و 20 میلی‌گرمی فرموله شده است.

این رژیم جدید مشکل مقاومت آنتی‌بیوتیکی را برطرف می‌کند. چون میزان مقاومت به داروی لووفلوکساسین در اکثر نقاط دنیا کمتر از سایر آنتی‌بیوتیک‌هاست. علاوه‌براین، به دلیل قدرت[3] بالاتر داروی Vonoprazan نسبت به سایر ضداسیدها، اسیدیته معده در رژیم جدید به میزان محسوسی بیشتر از سایر آنتی‌اسیدها سرکوب می‌شود.

برای انجام این مقایسه، محققان 280 بیماری که ابتلا آن‌ها به H.pylori از طریق اندوسکوپی تایید شده بود، به دو گروه مساوی تقسیم کردند. گروه اول به مدت 10 روز رژیم دارویی VAL (Vonoprazan 20 میلی‌گرم دو بار در روز، آموکسی‌سیلین 1000 میلی‌گرم دو بار در روز و لووفلوکساسین 500 میلی‌گرم یک بار در روز) دریافت کردند. گروه دوم به مدت 14 روز تحت درمان با رژیم داروئی OAC (امپرازول 20 میلی‌گرم دو بار در روز، آموکسی‌سیلین 1000 میلی‌گرم دو بار در روز و کلاریترومایسین 500 دو بار در روز) قرار گرفتند. 4 هفته پس از تکمیل دوره درمان، هر دو گروه مجددا از طریق انجام تست تنفسی اوره از نظر ریشه‌کن شدن عفونت ارزیابی شدند.

نتایج بررسی‌ها حاکی از آن بود که رژیم 10 روزه VAL در ریشه‌کنی عفونت H.pylori بسیار موثرتر از رژیم OAC عمل کرده بود. 91.4 درصد بیماران گروه اول به طور کامل درمان شده بودند در حالی که این شاخص در خصوص گروه 2 80.7 درصد گزارش شد. از نظر پروفایل عوارض جانبی، بیماران گروه VAL عوارض کمتری تجربه کردند. به عنوان مثال 2.1 درصد افراد گروه  VAL و 42.9 درصد افراد گروه OAC دچار حس تلخی در دهان شدند. در حالیکه صرفا 5 درصد بیماران گروه اول دچار نفخ شده بودند، 12.1 درصد از بیماران گروه دوم از عارضه نفخ شکایت داشتند.

نکته حائز اهمیت دیگری که این مطالعه از آن پرده برداشت، نقش BMI در نرخ ریشه‌کنی عفونت H.pylori است. افرادی که BMI کمتر از 23.5 داشتند، شانس بالاتری برای ریشه‌کنی عفونت نشان دادند. هر چند این ارتباط صرفا در بیماران گروه OAC مشاهده شد و نرخ ریشه‌کنی در بیماران گروه VAL ارتباط واضحی با BMI بیمار نداشت. از این رو، محققان رژیم سه دارویی هلیکوباکتر را برای افرادی که BMI بالای 23.5 دارند، مناسب نمی‌بینند. احتمال داده می‌شود فراهمی‌زیستی داروها به ویژه PPIها با افزایش BMI کم شود.

4 نوامبر 2024

منبع: سایت Medscape.com

 

 



[1] Helicobacter pylori

[2] Triple Therapy: Omeprazole, Amoxicillin, And Clarithromycin

[3] Potency

  • گروه خبری : اخبار,تازه های داروها و بیماری ها,مرکز اطلاعات دارویی DPIC
  • کد خبر : 288032
کلمات کلیدی
دکتر هستی فوتوگرافی
تهیه کننده:

دکتر هستی فوتوگرافی

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

ارسال نظر

نظر خود را وارد نمایید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
تنظیمات پس زمینه