مواجهه با فتالات و افزایش ریسک ابتلا به دیابت
بر اساس نتایج حاصل از مطالعهای که به تازگی در ژورنال Clinical Endocrinology & Metabolism به چاپ رسیده است، به نظر میرسد مواجهه با برخی از متابولیتهای فتالات ریسک ابتلا به دیابت در خانمهای سفیدپوست را افزایش میدهد.
همه چیز در مورد کتامین در درمان افسردگی مقاوم به درمان
این دارو از طریق تنظیم سطح گلوتامات مغزی عمل میکند. نقش گلوتامات در روند بیماری افسردگی به طور کامل مشخص نشده است اما به نظر میرسد افت سطوم مغزی این ترکیب، بیمار را با اختلالات مود مواجه میکنند. علاوهبراین، کتامین در روند تولید فاکتور نورتروپیک مغزی هم دخالت داشته باشد. این پروتئین در تعیین توان نوروپلاستیسته مغزی یعنی توانایی مغز برای سازگار شدن با شرایط جدید، نقش پررنگی دارد.
توصیههای داروساز در رابطه با
اهدای خون
در طی روند اهدای خون، اهداکننده باید روی یک صندلی راحت بنشیند. در ادامه، سوزن باید به آهستگی وارد یکی از عروق دست او بشود. در این صورت احتمال بروز عوارضی چون سبکی سر به حداقل میرسد. در هر بار اهدا، یک واحد خون (به طور تقریبی 500 سیسی) خون از بیمار گرفته میشود. بعد از اتمام پروسه، بیمار باید مایعات شیرین بنوشد.
استفاده از ممانتین در درمان اختلالات Neuropsychiatric
داروی ممانتین در کاهش برخی علائم اختلالات Neuropsychiatric مثل اختلال موکنی[1] و خراشیدن و کندن پوست[2] کاربرد دارد.
بمپدوئیک اسید: جایگزین استاتینها؟
بمپدوئیک اسید یک مهارکننده آنزیم آدنوزین تری فسفات سیترات لیاز میباشد. این آنزیم در بیوسنتز کلسترول، در مسیر بالادست 3-هیدروکسی-3 متیل گلوتارلی-CoA ردوکتاز (مولکول هدف استاتینها) عمل میکند.
تایید یک داروی جدید در درمان پوکی استخوان در آقایان
Abaloparatide یک آنالوگ پروتئین مرتبط با هورمون پاراتیروئید است. در سال 2017، FDA استفاده از این دارو در خانمهای یائسهی واجد شرایط را تایید نمود.
استفاده مداوم از ملینها و ریسک ابتلا به زوال عقل؟
استفاده منظم از ملینها، به ویژه استفاده همزمان از چندین نوع ملین، با افزایش خطر ابتلا به زوال عقل همراه است.
ریسک ابتلا به پارکینسون به دنبال استفاده از داروهای ضدتشنج
استفاده از داروهای ضدتشنج ریسک ابتلا به بیماری پارکینسون را افزایش میدهد.
توصیههای داروساز در رابطه با
سندرم نفروتیک
سندرم نفروتیک به دنبال آسیب به گلومرولها در کلیه ایجاد میشود. گلومرولها ساختارهایی هستند که در داخل کلیه خون را تصفیه میکنند. آسیب به این بخشها، باعث میشود پروتئینهای خونی از جمله آلبومین وارد جریان ادرار شوند. به نشت بیش از حد پروتئینها در ادرار «پروتئینوری» گفته میشود. به تدریج سطح آلبومین خون بیمار افت میکند. تشدید این اختلال، با تجمع مایعات در بافتهای بدن همراه خواهد بود. به این پدیده «ادم» گفته میشود.
فواید داروی بروموکرپیتین در نوجوانان مبتلا به دیابت نوع 1
فرم سریعالرهش داروی بروموکریپتین[1](BCQR) در نوجوانان مبتلا به دیابت نوع یک (T1D) میتواند به کنترل فشار خون کمک کرده و سفتی مرکزی و محیطی آئورت را در این بیماران بهبود ببخشد.