گیاه سنبلالطیب (Valerian): تداخلات داروئی و احتیاطات مصرف
گیاه سنبلالطیب هم در طب نوین و هم در طب سنتی از چایگاه ویژهای برخوردار است و از دیرباز به عنوان مسکن، آرامبخش و داروی شلکننده عضلات مورد استفاده قرار میگرفتهاست.
یک رژیم داروئی جدید برای درمان عفونت هلیکوباکتر پیلوری
عفونت هلیکوباکتر پیلوری یکی از شایعترین عفونتهای گوارشی در سرتاسر جهان است. حدود نیمی از جمعیت جهان در طول عمر خود حداقل یک بار ابتلا به این نوع عفونت را تجربه میکنند.
افزایش ریسک سرطان پستان به دنبال استفاده از IUDهای حاوی لوونورژسترول
یکی از روشهای موثر پیشگیری از بارداری به ویژه در خانمهایی که تا مدتهای طولانی تصمیم به بارداری ندارند، استفاده از دستگاههای داخل رحمی یا IUD است. با وجود اثربخشی بالا، این روش هم مانند تمام روشها ممکن است با عوارضی همراه باشد.
تایید یک داروی جدید
استفاده از آگونیستهای موسکارینی در درمان شیزوفرنی
اکثریت درمانهایی که تاکنون برای درمان اختلال شیزوفرنی به کار گرفته میشود، بر پایه دوپامین طراحی شدهاند. داروهای روتین کنترل این بیماری یا داروهای آنتیسایکوتیک اغلب با مهار گیرندههای دوپامین در مغز عمل میکنند.
تایید یک داروی تزریقی در درمان پارکینسون: Vyalev
بیماری پارکینسون یک بیماری پیشرونده است که حتی با وجود مصرف دارو به پیشرفت خود ادامه میدهد. دوزبندی داروهای پارکینسون و تعیین فواصل مصرف این داروها بسیار حساس است و هر گونه تغییری در غلظت خونی این داروها ممکن است سبب تشدید علائم یا بروز عوارض ناخواسته داروئی بشود. به تازگی شرکت داروئی AbbVie فرمولاسیون جدیدی طراحی کرده که پیشبینی میشود بتواند امکان دوزبندی دقیقتر و دستیابی به سطح خونی پایداری از دارو را فراهم آورد.
کاهش ریسک بیماریهای نورولوژیک به دنبال استفاده از داروهای مهارکنندههای SGLT2
داروهای مهارکننده ترانسپورتر سدیم-گلوکوز 2 یا SGLT2i دستهای از داروهای مدیریت قند خون هستند که از طریق افزایش دفع گلوکز، سطح قند خون بیماران را کنترل میکنند. دانشمندان به تازگی متوجه اثرات مثبت این دارو بر علائم برخی بیماریهای نورلوژیک شدهاند. از این دسته فارماکولوژیک، امپاگلیفلوزین و داپاگلیفلوزین در بازار داروئی ایران موجود میباشد.
معرفی یک داروی جدید برای اختلالات فیروئیدی رحم
اخیرا دانشمندان برای کنترل علائم بیماران مبتلا به فیبروم از یک آنتاگونیست GnRH به نام Linzagolix استفاده کردهاند که میتواند از طریق ایجاد فیدبک منفی، شدت خونریزیهای قاعدگی و دردهای لگنی خانمهای مبتلا را کاهش میدهد.
تایید یک داروی جدید برای درمان رفلاکس مری به معده
محققان موفق شدند از طریق یک مکانیسم جدید، ترشح اسید معده را مهار کرده و بیماران مبتلا به رفلاکس معده به مری را درمان کنند.
یک داروی جدید برای کنترل بیاختیاری ادرار
محققان به تازگی مسیر بیوشیمیایی جدیدی را برای کنترل بیاختیاری ادرار کشف کردهاند. این محققان از طریق مهار بازجذب نورآدرنالین، بیاختیاری ادرار را کنترل میکنند.
اثر منفی آگونیستهای GLP1 بر روی رتینوپاتی دیابتی
روند پیشروری رتینوپاتی دیابتی (DR) بیماران دیابتی که از آگونیستهای GLP1 استفاده کنند سریعتر از آن دسته بیمارانی است که از مهارکنندههای SGLT2 استفاده میکنند.