افزایش ریسک اختلالات تخمدان به دنبال استفاده از تاموکسیفن
به نظر میرسد داروی تاموکسیفن با افزایش ریسک ابتلا به هایپرپلازی اندومتر، پولیپ، کارسینوما و سایر سرطانهای مربوط به تخمدان را بالا میبرد.
استفاده از داروی Tecovirimat در درمان آبله میمونی (Mpox)
داروی ضدویروس Tecovirimat در درمان آبله میمون، برای بیماران قابلتحمل و بدون عارضه بود.
تاثیرات مثبت مکملهای کرن بری در حافظه
محققان دریافتند که مصرف 12 هفته مکمل کرن بری به طور قابل توجهی حافظه اپیزودیک بصری را در افراد مسن بهبود میبخشد.
افزایش ریسک ابتلا به آسم در کودکانی که از طریق IVF متولد میشوند
کودکانی که از طریق درمان ناباروری متولد میشوند، در معرض خطر ابتلا به آسم و سایر بیماریهای آتوپیک در اوایل و اواسط دوران کودکی خود هستند.
تایید یک داروی جدید برای بیماری کرون
سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) داروی Risankizumab با نام تجاری Skyrizi را برای درمان نوع متوسط تا شدید بیماری کرون در بزرگسالان تایید نمود.
تزریق واکسن آنفولانزا در بیماران مصرفکننده متوتروکسایت
محققان به این نتیجه رسیدهاند که در بیماران مبتلا به آرتریت روماتوئید (RA) که در حال مصرف داروی متوتروکسایت هستند، میتوان دارو را به مدت یک هفته بعد از تزریق واکسن قطع کرده و سپس مجددا درمان را شروع نمود. پیش از این توصیه منابع علمی این بود که استفاده از دارو به مدت دو هفته بعد از تزیق واکسن متوقف شود. در این پژوهش دیده شد که با یک هفته فاصلهگذاری اثربخشی آنی و طولانی مدت واکسیناسیون به طور کامل حفظ میشود.
تایید داروی اگزما برای کودکان 6 ماهه تا 5 ساله
سازمان غذا و دارو آمریکا (FDA)، دارویDupilumab را به عنوان یک درمان نگهدارنده برای کودکان 6 ماهه تا 5 ساله مبتلا به درماتیت آتوپیک متوسط تا شدید تایید کرد. این دارو برای افرادی استفاده میشود که بیماری آنها به اندازه کافی با درمانهای معمول کنترل نمیشود یا منعی برای استفاده از فرآوردههای موضعی مطرح است.
مسکنها درد را دوا نمیکنند!
محققان دانشگاه مک گیل در یک کشف شگفتانگیز که بر خلاف اصول پزشکی رایج است، گزارش میدهند که درمان درد با داروهای ضدالتهابی مانند ایبوپروفن یا آسپرین، ممکن است در دراز مدت درد را افزایش دهد.
توصیههای داروساز در رابطه با
مراقبت از پا در بیماران دیابتی
با گذشت زمان، دیابت میتواند منجر به عوارض مختلفی شود که بسیاری از آنها در صورت عدم شناسایی و رسیدگی به موقع میتوانند بسیار جدی و خطرناک باشند. یکی از این عوارض بسیار شایع مشکلات و زخمهای پا افراد مبتلا به دیابت است. به طور کلی، میتوان با کنترل قند خون در محدوده هدف و مراجعه به پزشک برای معاینات منظم، خطر ابتلا به عوارض مرتبط با دیابت من جمله زخم پای دیابتی را کاهش داد.
خطر ابتلا به بیماری التهابی روده با مصرف بیرویه آنتیبیوتیکها
مطابق نتایج یک بررسی جدید، استفاده از آنتی بیوتیکها، صرف نظر از کلاس و دسته دارویی، با افزایش خطر ابتلا به بیماری التهابی روده (IBD) در شروع دوره سالمندی مرتبط است.