بهترین ماسک برای پیشگیری از کرونا
اداره کنترل بیماریهای واگیر آمریکا (CDC) ماسک N95را به عنوان بهترین ماسک در برابر ویروس کرونا توصیه میکند. در تضاد با توصیههای قبلی خود در مورد ماسکهای صورت، دستورالعمل جدید اداره کنترل بیماریهای واگیر آمریکا (CDC)، ماسکهای N95 یا KN95 را بهعنوان بهترین محافظ در برابر COVID-19 معرفی کرده و توصیه میکند به جای استفاده از ماسکهای پارچهای از این نوع ماسکها استفاده شود. البته به شرطی که این ماسک به خوبی روی صورت فرد قرار بگیرد و فیکس شود.
"آنتی بادی های سرکش": علت ایجاد لختههای شدید خونی
محققان به تازگی آنتی بادیهایی را شناسایی کردهاند که به نظر میرسد علت لخته شدن خون و ایجاد فرم شدید بیماری کووید19 باشند. آنالیز 244 نمونه خون از بیماران بستری مبتلا به کووید19 حاکی از وجود آنتیبادیهای آنتیفسفولیپید در گردش خون این بیماران بود. به گفته محققان، این اتوآنتی بادیها در افراد مبتلا به اختلالات خودایمنی مانند لوپوس شایعتر هستند، اما میتوانند در پاسخ به عفونتهای ویروسی نیز فعال شوند و همچنین سایر پاسخهای ایمنی را فعال کنند.
آیا زمان تزریق دوز چهارم واکسن کووید فرارسیدهاست؟
28 درصد جمعیت بالغ آمریکا اولین دوز بوستر واکسن کرونا را دریافت کردهاند. دادههای جدید نشان میدهد که اثربخشی بوستر پس از حدود 4 ماه کاهش مییابد. مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریهای واگیردار در آمریکا (CDC) توصیه کرده که افراد با نقص سیستم ایمنی برای دریافت دوز چهارم واکسن اقدام نمایند اما در خصوص سایر افراد، به نظر میرسد برای تصمیمگیری کمی زود باشد. اکثر مراجع ذیربط توصیه کردهاند که فعلا باید منتظر دادههای تکمیلی باشیم.
هشدار FDA در مورد پوسیدگی دندان ناشی از فرم حلشونده در دهان بوپرنورفین
سازمان غذا و داروی ایالات متحده (FDA) در قالب یک پیام ایمنی هشدار داده است که فرمولاسیونهای حلشونده در دهان داروی بوپرنورفین با مشکلات شدید دهان و دندان مرتبط هستند. این سازمان، تولیدکنندگان را ملزم به قید این عوارض در بروشور این فرآوردهها کردهاست.
توصیههای داروساز در رابطه با
غربالگری سرطان پروستات
غربالگری سرطان پروستات مستلزم انجام آزمایش برای بررسی سرطان پروستات در مردانی است که هیچ علائمی از بیماری ندارند. این آزمایش میتواند سرطان را در مراحل اولیه تشخیص دهد. اگرچه متخصصان بر این باورند که غربالگری سرطان پروستات نباید به صورت روتین برای همه آقایان در نظر گرفته شود چون میتواند همزمان فواید و مضراتی داشته باشد.
توصیههای داروساز در رابطه با
بینظمیهای قاعدگی
اختلالات چرخه قاعدگی می تواند باعث شود که دوره های ماهانه در بدن زن رخ ندهد یا به ندرت رخ دهد. اگرچه برای برخی از خانمها اهمیتی ندارد که قاعدگی نامنظمی داشته باشند یا حتی قاعدگی در آن ها رخ ندهد، این تغییرات همیشه باید با یک پزشک در میان گذاشته شود زیرا آنهامیتوانند نشانه ایی از یک شرایط پزشکی اساسی باشد و به طور بالقوه پیامدهای طولانی مدتی برای سلامتی فرد داشته باشد. خانمی که برای بیش از سه دوره (به طور متوالی یا طی چند دوره ی مجزا در طول یک سال) دچار منس نشود باید به پزشک مراجعه کرده و مورد بررسی قرار گیرد.
ندای تندرستی
مصاحبه با دکتر حنانه برادران، متخصص کلینیک مراقبت های دارو درمانی (فارماکوتراپی) 13 آبان در خصوص نکات مهم در مورد سویه اومیکرون
عفونت با سویه اومیکرون در حال حاضر در کشور غالب است. افزایش عفونت به احتمال زیاد به دلیل ترکیبی از دو عامل "افزایش قابلیت انتقال یا سرایت پذیری" و "توانایی سویه برای فرار از ایمنی ناشی از عفونت یا واکسیناسیون گذشته" است. موثرترین اقدامات برای کاهش انتشار این سویه ویروس شامل تکمیل واکسیناسیون و تزریق دوز بوستر، حفظ فاصله فیزیکی حداقل 1-2 متری از دیگران، استفاده از ماسک مناسب، اجتناب از فضاهای با تهویه ضعیف یا شلوغ و تمیز نگه داشتن دست ها است.
بازدید معاون دانشکده داروسازی دانشگاه بین المللی اسلامی مالزی (IIUM) از داروخانه 13 آبان
با هماهنگی معاونت بین الملل دانشگاه علوم پزشکی تهران، دکتر محمد توفیق معاون دانشکده داروسازی دانشگاه بین المللی اسلامی مالزی، از داروخانه 13 آبان و واحدهای علمی این مجموعه بازدید کرد.
جلسه علمی-آموزشی دی ماه مرکز داروپزشکی 13 آبان برگزار شد
برگزاری جلسه ماهیانه مرکز داروپزشکی 13 آبان
مرکز اطلاعات داروها و سموم مجموعه داروخانههای دانشگاه علوم پزشکی تهران (DPIC) وبیناری با عنوان دارودرمانی بیماریهای قلبی با محوریت داروهای ضدپلاکت و ضدانعقاد برگزار کرد.