شماره تماس 021-88849011-15
متن مورد نظر خود را جستجو کنید
  • تاریخ انتشار : 1403/09/24 - 13:43
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 189
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

افزایش ریسک سرطان پستان به دنبال استفاده از IUDهای حاوی لوونورژسترول

یکی از روش‌های موثر پیشگیری از بارداری به ویژه در خانم‌هایی که تا مدت‌های طولانی تصمیم به بارداری ندارند، استفاده از دستگاه‌های داخل رحمی یا IUD است. با وجود اثربخشی بالا، این روش هم مانند تمام روش‌ها ممکن است با عوارضی همراه باشد.

 

IUDهای حاوی لوونورژسترول (LNG-IUD) یکی از ایمن‌ترین، موثرترین و پرمصرف‌ترین روش‌های پیشگیری از بارداری در میان خانم‌های سرتاسر دنیا محسوب می‌شوند. به طورتقریبی برآورد می‌شود بیش از 150 میلیون خانم در دنیا از این روش برای جلوگیری از بارداری استفاده می‌کنند. این دستگاه‌ها علاوه‌بر جلوگیری از بارداری، در کنترل برخی از علائم بیماری‌های زنان مانند منوراژی، اندومتریوز و هایپرپلازی اندومتر کاربرد دارد. IUDهای حاوی لوونورژسترول، این ماده پروژسترونی را مستقیما در داخل بافت رحم ترشح می‌کنند و از طریق افزایش ضخامت و غلظت موکوس داخل گردن رحم، تغییر در عروق دیواره اندومتر و تداخل با مکانیسم‌های حرکت و بقا اسپرم‌ها اثرات ضدبارداری خود را اعمال می‌نمایند. بسته به برند، شکل، سایز و میزان لوونورژسترول لود شده روی دارو، طول اثر این دستگاه‌ها بین 3 تا 8 سال متغیر است.

پژوهشگران موسسه تحقیقات انکولوژی کوپنهاگ، در دانمارک، در جدیدترین مقاله‌ای که اکتبر امسال در ژورنالAmerican Medical Associationبه چاپ رسانده‌اند، مدعی شده‌اند که استفاده از LNG-IUD احتمال ابتلا به سرطان پستان را بالا می‌برد.

در این مطالعه آماری، 78،595 خانم مصرف‌کننده LNG-IUD با همین تعداد خانمی که از این روش استفاده نمی‌کردند، مقایسه شدند. اطلاعات جمعیت مورد مطالعه، مربوط به خانم‌های 15 تا 49 ساله‌ای بوده که در فاصله سال‌های 2000 تا 2019 این دستگاه‌ها را کارگذاری کرده بودند. این خانم‌ها حدود 7 سال مورد پایش و نظارت گروه محققین بودند. پس از پایان دوره مطالعه، مشخص شد 1617 خانم در حین انجام مطالعه به سرطان پستان مبتلا شدند که بیشتر آن‌ها از گروه خانم‌های مصرف‌کننده LNG-IUD  بودند. شایان ذکر است که هر چه دوره استفاده از IUD طولانی‌تر بوده باشد، احتمال ابتلا به سرطان پستان هم به همان نسبت افزایش پیدا کرده است.

هر چند لازم است مطالعات گسترده‌تری در این حوزه انجام شود اما بهتر است متخصصین زنان هنگام انتخاب روش پیشگیری از بارداری در خانم‌ها، ریسک ابتلا به سرطان پستان را نیز مدنظر قرار بدهند. از جمله محدودیت‌های این مطالعه می‌توان به این مورد اشاره کرد که خانم‌های گروه LNG-IUD با خانم‌هایی که هیچ روش هورمونی ضدبارداری استفاده نمی‌کردند، مقایسه شدند. در حالیکه انتظار می‌رود اگر این مقایسه بین LNG-IUD و داروهای هورمونی ضدبارداری خوراکی[1] (OCP) انجام شود، احتمال سرطان پستان در گروه اول کمتر باشد چرا که عملا غلظت خونی هورمون‌های ناشی از  LNG-IUD در مقابل غلظت هورمونی که OCPها در خون ایجاد می‌کنند، به مراتب کمتر است. 

18 اکتبر 2024

منبع: سایت Drugs.com



[1] Oral Contraceptive Pills

  • گروه خبری : اخبار,تازه های داروها و بیماری ها,مرکز اطلاعات دارویی DPIC
  • کد خبر : 285902
کلمات کلیدی
دکتر هستی فوتوگرافی
تهیه کننده:

دکتر هستی فوتوگرافی

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

ارسال نظر

نظر خود را وارد نمایید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
برای جستجو عبارت موردنظر خود را وارد کنید
تنظیمات پس زمینه