آنتی بیوتیک جدید برای عفونتهای ادراری پیچیده
بر اساس مطالعهای که در مجله پزشکی نیوانگلند منتشر شد، سفپیم-تانیبورباکتام در درمان عفونتهای پیچیده [1] دستگاه ادراری (UTIs) و پیلونفریت حاد 22 درصد مؤثرتر از داروی مروپنم عمل میکند.سفپیم-تانیبورباکتامیک آنتیبیوتیک ترکیبی از بتالکتام/مهارکننده بتالاکتاماز است که برای درمان عفونتهای ادراری مقاوم به درمان در حال بررسی است. این دارو توسط شرکت دارویی Venatorx فرموله شده است.
این نتایج حاصل از یک مطالعه بالینی تصادفی دوسوکور است که شرکتکنندگانی از 15 کشور مختلف دارد. جمعیت مورد مطالعه شامل یک گروه متشکل از 657 بیمار که برای بررسی عوارض جانبی و 436 بیمار جهت بررسی اثربخشی دارو بود. اثربخشی هر دو دارو در قالب کاهش سطح باکتری و رفع علائم و نشانههای عفونت ارزیابی شد. از جمله معیارهای ورود مطالعه میتوان موارد زیر را فهرست کرد:
- سن بالای 18 سال
- تشخیصUTI پیچیده یا پیلونفریت حاد
- وجود پیوری
- وجود حداقل یک علامت سیستمیک
- وجود حداقل یک علامت ادراری
رژیمهای دارویی مورد استفاده در گروهها به شرح زیر است:
گروه 1: 2.5 گرم سفپیم-تانیبورباکتام وریدی هر 8 ساعت برای مدت 7 روز
گروه 2: 1 گرم مروپنم وریدی هر 8 ساعت برای مدت 7 روز
در صورت تداوم باکتریمی، درمان تا 14 روز ادامه پیدا میکرد.
در روزهای 23-19پژوهش، 70.6٪ از بیماران در گروه سفپیم-تانیبورباکتام کاهش موفقیتآمیزی در تعداد باکتریها و علائم را گزارش کردند. این شاخصها در گروه مروپنم 50 درصد برآورد شده است. پس از پایان درمان و در زمان پیگیری هم اثربخشی داروی سفپیم-تانیبورباکتام بیشتر از مروپنم بوده است. 35 روز پس از شروع درمان، اثربخشی دارو در گروه اول 63.8 درصد و در گروه مروپنم 51.7 درصد بوده است.
در گروه سفپیم-تانیبورباکتام، 5/35 درصد از بیماران عوارض جانبی خفیف تا متوسط از جمله سردرد، اسهال، یبوست، فشار خون بالا و تهوع را تجربه کردند. این شاخص در گروه مروپنم 29 درصد گزارش شده است.
به طور کلی، 3٪ از شرکت کنندگان گروه سفپیم-تانیبورباکتام و 1.8٪بیماران گروه مروپنم مطالعه را ترک کردند اما دلایل ترک مطالعه بسیار متفاوت و ناهمگن بوده است.
15 فوریه 2024
منبع: سایت Medscape.com
ارسال به دوستان