واکسن آنفولانزا و خطر بیماری آلزایمر
بر اساس مطالعهای که در 13 ژوئن به صورت آنلاین در مجله بیماری آلزایمر منتشر شد، واکسیناسیون آنفولانزا با کاهش خطر ابتلا به بیماری آلزایمر (AD) در میان سالمندان همراه بوده است.
احتمال بروز کووید طولانی با اومیکرون کمتر است.
طبق مطالعه جدیدی که در The Lancet منتشر شده است، احتمال بروز کووید طولانی با سویه اومیکرون نسبت به سویه دلتا 50 درصد کمتر است.
داروهای ضد افسردگی کیفیت زندگی بیمار را بهبود نمیبخشند!!
در سرتاسر جهان، میلیونها نفر برای تنظیم خلقوخو از داروهای ضد افسردگی استفاده میکنند. جدیدا یک مطالعه بزرگ نشان داده است که این داروها در طول زمان ممکن است در بهبود کیفیت زندگی فرد تأثیر چندانی نداشته باشند. به گفته عمر آلمحمد، استادیار داروسازی بالینی در دانشگاه ملک سعود و پژوهشگر اصلی این تحقیق، بین کیفیت زندگی بیماران مبتلا به افسردگی که تحت دارودرمانی قرار گرفتند و بیمارانی که دارو دریافت نکردند، تفاوت چندانی دیده نمیشود.
توصیههای داروساز در رابطه با
وزوز گوش
عارضه وزوز گوش یا Tinnitus به صورت شنیدن صدای زنگ، وزوز، خش خش یا همهمه مبهم در یک یا هر دو گوش ظاهر میشود. این عارضه ممکن است پیوسته یا به صورت گاه به گاه بروز کند، میتواند ضرباندار یا ثابت باشد. شدت این عارضه ممکن است به صورت یک وزوز ملایم یا یک زنگ بلند احساس شود.
کشف راهکار جدیدی برای مهار ویروس کرونا
دانشگاه کاتولیک لوون (UCLouvain) در بلژیک به تازگی اعلام کرده است که محققان این دانشگاه موفق به شناسایی کلیدی شدهاند که به ویروس کووید19 اجازه حمله به سلولها را میدهد. این محققان موفق شدهاند این مسیر ورود را مسدود کرده و از تعامل ویروس با سلول جلوگیری کنند. بدین ترتیب، امکان ایجاد عفونت از ویروس سلب میشود.
جلسه علمی-خرداد ماه 1401 مرکزداروپزشکی 13 آبان برگزارشد.
برگزاری جلسه ماهیانه مرکزداروپزشکی 13 آبان در خرداد 1401
مرکز اطلاعات داروها و سموم مجموعه داروخانههای دانشگاه علوم پزشکی تهران (DPIC) جلسه ماهیانه خود را به بررسی caseهای آموزشی مهم و پرتکرار این مرکز اختصاص داد.
توصیههای داروساز در رابطه با
پرواززدگی یا جت لگ
سفر هوایی این امکان را فراهم کرده که افراد سریعتر از ساعت داخلی یا ریتم شبانهروزی بدنشان بین پهنههای زمانی (Time Zone) جابهجا شوند. این مساله به عدم همزمانی چرخه بیرونی نور-تاریکی و ریتم شبانهروزی درونزا منجر میشود و مجموعه علائمی ایجاد میکند که جت لگ نامیده میشود. جت لگ به صورت اختلال در هوشیاری در زمان بیداری و مشکلات خواب بروز میکند.