پروتوکل جدید CDC برای پیشگیری از بیماریهای مقاربتی
رژیم درمانی Doxy-PEP شامل 200 میلیگرم داکسیسایکلین است که بایستی در عرض 72 ساعت اول پس از هر نوع رابطه جنسی پرخطر استفاده شود. این روش درمانی، از قبل در برخی از ایالتهای آمریکا مورد استفاده قرار میگرفته و موثر هم بوده است.
اثرات درمانی تستوسترون در مردان مبتلا به دیابت نوع 2
درمان جایگزینی تستوسترون در یک الی دو سال اول مصرف در آقایان مبتلا به دیابت نوع 2، با کاهش سطح هموکلوبین A1C همراه بوده است.
یک داروی جدید برای ترومبوسیتوپنی خودایمنی اولیه
پژوهشگران دانشگاه جرج واشنگتن یک مطالعه 24 هفتهای را برای ارزیابی اثربخشی و ایمنی Efgartigimod داخل وریدی در بزرگسالان 18 ساله به بالا مبتلا به ترومبوسیتوپنی اولیه ایمنی مزمن یا مداوم انجام دادند. شرایط ورود به مطالعه این بود که میانگین تعداد پلاکت کمتر از 30000 باشد و بیمار حداقل به یک درمان ترومبوسیتوپنی ایمنی پاسخ داده باشد. در مجموع 131 بیمار به طور تصادفی در دو گروه داروی Efgartigimod یا دارونما تقسیم شدند (به ترتیب 86 و 45).
تاثیر منفی داروهای مهارکننده کانال کلسیم بر روی احتمال ابتلا به گلوکوم
پژوهشگران دانشگاه لندن ارتباط بین استفاده سیستمیک CCB و گلوکوم را در یک مطالعه مقطعی مورد بررسی قرار دادند. در این پژوهش، وضعیت گلوکوم، فشار داخل چشم (IOP) و ضخامت لایه داخلی شبکیه مورد مطالعه قرار گرفت. 427480 بیمار بالغ (میانگین سنی 58 سال) که 33،175 نفر از آنها (7.8 درصد) CCB مصرف میکردند، در این مطالعه شرکت کردند.
افت اثربخشی داروی Paxlovid علیه کووید جدید
مطالعهای که اخیرا در ژورنال JAMA به چاپ رسیده، نشان داد که اثربخشی Paxlovid، داروی ضد کووید-19 شرکت فایزر، در پیشگیری از بستری شدن یا مرگ در بیماران پرخطر مبتلا کمتر شده است اما در کاهش مرگومیر ناشی از کووید هنوز به اندازه قبل موثر است.
استفاده از عصاره زردچوبه در درمان علائم سوءهاضمه
اخیرا یک کارآزمایی کوچک، تصادفی، دوسوکور و کنترلشده با دارونما در تایلند انجام شده که نشان میدهد زردچوبه برای درمان سوء هاضمه عملکردی اثربخشی قابل مقایسهای با امپرازول دارد.
توصیههای داروساز در رابطه با
هایپرپرولاکتینوما (پرولاکتین بالا)
پرولاکتینوم زمانی ایجاد میشود که یکی از سلولهای طبیعی تولیدکننده پرولاکتین در غده هیپوفیز دچار جهش شوند. این جهش به سلول اجازه میدهد تا به طور مکرر تقسیم شود و در نتیجه تعداد زیادی سلول تولید میشود که مقدار زیادی پرولاکتین تولید میکند. تقریباً 10 درصد این سلولها در کنار پرولاکتین، هورمون رشد هم تولید میکنند
داروهای ایمنوساپرسیو و ریسک ابتلا به سرطان؟
بر اساس نتایج مطالعهای که به تازگی در ژورنال BMJ Oncology به چاپ رسیده، مصرف کوتاه مدت داروهای روتین سرکوبکننده سیستم ایمنی در بیماران مبتلا به بیماری التهابی چشم (OID) با افزایش خطر ابتلا به سرطان همراه نبوده است.