مکمل آهن و بیماری سلیاک؟!
کمبود آهن که در بیماران مبتلا به سلیاک رایج است، به عنوان یک محرک محیطی برای این بیماری پیشنهاد شده است که شیوع آن در حال افزایش است. درصد بالایی از جمعیت از نظر سطح هموگلوبین و ذخیره آهن در وضعیت مطلوبی قرار ندارند.
رژیم گیاهخواری و کاهش بروز COVID19
به نظر میرسد استفاده از رژیمهای غذایی مبتنی بر مواد غذایی گیاهی احتمال ابتلا به کووید19 را کاهش میدهد اما در خصوص علت احتمالی این مورد، هنوز اطلاعات دقیقی در دست نیست.
تشدید علائم COPD با مصرف داروی گاباپنتین
پژوهشگران دانشگاه مونترال کانادا توصیه میکنند که تجویز داروی گاباپنتین و پرگابالین در بیماران مبتلا به COPD با احتیاط بیشتری انجام شود و این نکته در دستورالعملها و گایدلاینهای پزشکی درج گردد.
تاثیرات مثبت داروی پمبرولیزوماب در بیماران مبتلا به بدخیمیهای کلیوی
یافتههای یک مطالعه بالینی جدید نشان میدهد که دریافت داروی پمبرلیزوماب در بیماران مبتلا به کارسینوم کلیوی سلول شفاف (ccRCC)، زمان بقای کلی(OS) بیماران را در یک دوره پیگیری 57 ماهه بالا میبرد.
توصیههای داروساز در رابطه با
گزیدگی حشرات
گزیده شدن توسط زنبور یا سایر حشرات علاوه بر دردناک و ترسناک بودن، ممکن است با عوارض حساسیتی جدی و حتی تهدیدکننده حیات همراه باشد. آشنایی با علائم و راهکارهای درمانهای اولیه گزیدگی میتواند خطرات ناشی از این حادثه را به حداقل برساند.
مصرف کلسیم در پیشگیری از پرهکلامسی: دوز بالاتر یا دوز پایینتر؟
سازمان جهانی بهداشت توصیه میکند در جمعیتهایی که دریافت کلسیم از رژیم غذایی پایین است، خانمهای باردار به ویژه آنهایی که در معرض خطر پرفشاری خون هستند، روزانه 1500 تا 2000 میلیگرم کلسیم عنصری در روز دریافت کنند. در مکملهایی که به فرم کلسیم کربنات هستند، نیاز روزانه 2500 میلیگرم و در آنهایی که به فرم کلسیم سیترات هستند، نیاز روزانه 4750 میلیگرم محاسبه شده است
کارگاه آشنایی با منابع اطلاعات دارو پزشکی و اصول پاسخ دهی مبتنی بر شواهد بالینی توسط مرکز اطلاعات داروها و سموم داروخانه 13 آبان
کارگاه آشنایی با منابع اطلاعات دارو پزشکی و اصول پاسخ دهی مبتنی بر شواهد بالینی توسط مرکز اطلاعات داروها و سموم داروخانه 13 آبان، 26 و 27 بهمن 1402 در سالن همایش ساختمان شماره دو برگزار شد.