مکمل آهن و بیماری سلیاک؟!
کمبود آهن که در بیماران مبتلا به سلیاک رایج است، به عنوان یک محرک محیطی برای این بیماری پیشنهاد شده است که شیوع آن در حال افزایش است. درصد بالایی از جمعیت از نظر سطح هموگلوبین و ذخیره آهن در وضعیت مطلوبی قرار ندارند.
رژیم گیاهخواری و کاهش بروز COVID19
به نظر میرسد استفاده از رژیمهای غذایی مبتنی بر مواد غذایی گیاهی احتمال ابتلا به کووید19 را کاهش میدهد اما در خصوص علت احتمالی این مورد، هنوز اطلاعات دقیقی در دست نیست.
تشدید علائم COPD با مصرف داروی گاباپنتین
پژوهشگران دانشگاه مونترال کانادا توصیه میکنند که تجویز داروی گاباپنتین و پرگابالین در بیماران مبتلا به COPD با احتیاط بیشتری انجام شود و این نکته در دستورالعملها و گایدلاینهای پزشکی درج گردد.
تاثیرات مثبت داروی پمبرولیزوماب در بیماران مبتلا به بدخیمیهای کلیوی
یافتههای یک مطالعه بالینی جدید نشان میدهد که دریافت داروی پمبرلیزوماب در بیماران مبتلا به کارسینوم کلیوی سلول شفاف (ccRCC)، زمان بقای کلی(OS) بیماران را در یک دوره پیگیری 57 ماهه بالا میبرد.
مصرف کلسیم در پیشگیری از پرهکلامسی: دوز بالاتر یا دوز پایینتر؟
سازمان جهانی بهداشت توصیه میکند در جمعیتهایی که دریافت کلسیم از رژیم غذایی پایین است، خانمهای باردار به ویژه آنهایی که در معرض خطر پرفشاری خون هستند، روزانه 1500 تا 2000 میلیگرم کلسیم عنصری در روز دریافت کنند. در مکملهایی که به فرم کلسیم کربنات هستند، نیاز روزانه 2500 میلیگرم و در آنهایی که به فرم کلسیم سیترات هستند، نیاز روزانه 4750 میلیگرم محاسبه شده است
استفاده از یک داروی جدید در کنترل فاز مانیای بیماران دوقطبی
داروی ایلوپریدون برای اولین بار توسط سازمان غذا و داروی ایالات متحده (FDA) در سال 2009 برای درمان اسکیزوفرنی تایید شد. در حال حاضر به نظر میرسد برای درمان فاز مانیای بیماران بای پولار هم کمککننده باشد.
اثربخشی Cytisin در ترک سیگار
نتایج یک مقاله مروری که به تازگی در ژورنال Addiction به چاپ رسیده، نشان میدهد که ماده Cytisine در مقایسه با پلاسبو، شانس ترک سیگار موفق را بالا میبرد.
مهارکننده آلدوسترون سنتاز و کاهش آلبومینوری
داروی مهارکننده آلدوسترون سنتاز، به نام BI 690517 میتواند در کاهش آلبومینوری موثر باشد.
طراحی واکسن برای درمان ملانوما
شرکت Moderna، اعلام کرد بیماران مبتلا به ملانوم پیشرفته که واکسن تازه را به همراه داروی کیترودا دریافت کرده بودند، در طول 3 سال بعد از درمان، 49 درصد کمتر از بیمارانی که صرفا تحت درمان با کیترودا بودهاند، در معرض مرگ یا بازگشت سرطان قرار داشتند.
عملکرد ضعیف ChatGPT در پاسخ به سوالات دارویی بیماران
ChatGPT به طور تقریبی در سه چهارم موارد به سوالات دارویی بیماران، پاسخ ناکامل، نادرست داده یا اصلا جواب مرتبطی ارائه نکرده است.