شماره تماس 021-88849011-15
متن مورد نظر خود را جستجو کنید
  • تاریخ انتشار : 1401/07/27 - 09:00
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 800
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

جلسه هم اندیشی جهت ارتقاء همکاری های مابین مرکز ملی تحقیقات بیمه سلامت و مرکز تحقیقات تجویز و مصرف منطقی دارو برگزار گردید

در جلسه هم اندیشی با حضور روسا، معاونین، کارشناسان و متخصصان مرکز ملی تحقیقات بیمه سلامت و مرکز تحقیقات تجویز و مصرف منطقی دارو بر ضرورت وجود دپارتمانهای پژوهش محور فارماکوویژیلانس و مطالعات مصرف دارو در سازمانهای بیمه جهت تولید شواهد کاربردی در سیاستگزاری های دارویی بیمه تاکید گردید.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران، مرکز تحقیقات تجویز و مصرف منظقی دارو، جلسه ای به منظور هم اندیشی جهت ارتقاء همکاری های مشترک با مرکز ملی تحقیقات بیمه سلامت در روز چهارشنبه مورخ 27/07/1401 به میزبانی مرکز تحقیقات تجویز و مصرف منطقی دارو برگزار گردید. در این نشست 2 ساعته جناب آقای دکتر عفت پناه و جناب آقای دکتر غلامی روسای دو مرکز ، سرکار خانم دکتر نمازی معاون پژوهشی مرکز تحقیقات تجویز و مصرف منطقی دارو، جناب آقای دکتر شجری پور و خانم زهرا شاهعلی کارشناسان مرکز ملی تحقیقات بیمه سلامت ، خانم دکتر منا کارگر، خانم دکتر مریم تقی زاده قهی و خانم دکتر گلوریا شلویری اعضای هیئت علمی و متخصصان مرکز تحقیقات تجویز و مصرف منطقی دارو حضور داشتند. در ابتدای جلسه خانم دکتر تقی زاده پس از معرفی مرکز تحقیقات تجویز و مصرف منطقی دارو با بیان تاریخچه، اعضا، محورهای پژوهشی، فعالیتها و دستاوردهای آن مرکز ، خلاصه ای از مطالعات کلان انجام شده توسط مرکز برای سازمانهای بیمه را ارائه نمودند. در ادامه خانم دکتر کارگر به سوابق همکاری دو مرکز ، معرفی مطالعات در حال انجام بر اساس اطلاعات دریافتی از بیمه سلامت و تبیین چالشهای آنها  اشاره نمودند و پیشنهادات اعضای هیئت علمی مرکز برای مطالعات آتی عنوان و مورد بحث و بررسی حاضرین قرار گرفت .

آقای دکتر عفت پناه با بیان اینکه وجود دپارتمان Drug Utilization  برای سازمان بیمه ضروری است، نقشی که مرکز تحقیقات تجویز ومصرف منطقی دارو میتواند در زمینه پژوهشها و مطالعات مصرف دارو برای سازمانهای بیمه ایفا نماید را مهم دانستند. ایشان با اشاره به پر مصرف ترین و پر هزینه ترین داروها در بیمه سلامت،  مرکز ملی تحقیقات بیمه سلامت را به عنوان متولی پژوهش در سازمان بیمه سلامت معرفی نمودند. ایشان  حصول اطمینان از تخصیص بودجه بابت دارودرمانی هزینه-اثر بخش و تامین رضایت بیماران را برای مدیران و سیاستگزاران سازمانهای بیمه  با اهمیت  دانستند و  بر ضرورت انجام پژوهش های اصولی و مرتبط جهت دستیابی به این مهم و نقشی که مرکز تحقیقات تجویز و مصرف منطقی دارو میتواند در این خصوص ایفا نماید، تاکید نمودند. آقای دکتر عفت پناه با اشاره به آنکه  بررسی روند مصرف داروهای پر مصرف-پر هزینه و پیش بینی وضعیت مصرف آنها در سالهای آتی و تغییرات احتمالی انتخابهای درمانی با ورود داروهای جدید در آینده در قالب مطالعات آینده پژوهشی ، جهت تعیین سیاستهای آتی و برنامه ریزی جهت تدوین دستورالعمل ها و پروتکلهای دارودرمانی مربوطه از جمله حوزه های پژوهشی مهم است، توفیق مرکز ملی تحقیقات بیمه سلامت در این زمینه را  جز با همکاری و کمک مراکز تحقیقات متخصص در این حوزه از جمله مرکز تحقیقات تجویز و مصرف منطقی دارو غیر ممکن دانستند.

 در ادامه آقای دکتر غلامی ضمن اشاره  به اهمیت حوزه فارماکوویژیلانس برای سازمانهای بیمه  افزودند که مطالعات نشان داده اند هزینه های ناشی از عوارض دارویی کمتر از هزینه های مربوط به مصرف داروها نیست و در برخی بیمارستانهای ریفرال شهر تهران، 10-8  از موارد پذیرش بیماران جهت بستری به دلیل عوارض دارویی بوده است. لذا با توجه به هزینه های مرتبط با بستری بیماران برای سازمانهای بیمه توجه به پیشگیری ، شناسایی بهنگام و مدیریت مناسب عوارض دارویی می تواند در مدیریت هزینه ها موثر باشد و ایجاد دپارتمان فارماکوویژیلانس نیز در سازمانهای بیمه ضروری به نظر می رسد.

خانم دکتر گلوریا شلویری نیز با اشاره به اینکه روز 17 سپتامبر از طرف سازمان جهانی بهداشت به عنوان روز ایمنی بیمار نامگذاری شده و موضوع اصلی وبینار امسال سازمان جهانی بهداشت ایمنی دارویی بوده است، عنوان نمودند که در این وبینار، مشارکت و درگیر شدن بیمار با روند دارودرمانی به عنوان موثرترین عامل بر رخداد عوارض دارویی مطرح گردیده است. ایشان افزودند که آموزش به بیمار در جهت ارتقاء ایمنی دارویی بسیار مهم است و امکان آموزش همکاران کادر درمان و بیماران در خصوص شناسایی به موقع عوارض دارویی، مدیریت مناسب و اقدامات پیشگیرانه توسط مرکز تحقیقات تجویز و مصرف منطقی دارو وجود دارد.

آقای دکتر عفت پناه با اشاره به اینکه 20 درصد هزینه های دارویی کشور، مربوط به درمان دیابت است این هزینه را بسیار قابل توجه دانستند و قلمهای انسولین را از جمله پر هزینه ترین داروها برای سازمانهای بیمه دانستند. در همین راستا آقای دکتر شجری پور انجام مطالعات هزینه-اثربخشی را برای تصمیم گیری در خصوص پوشش هزینه های داروها توسط سازمانهای بیمه حیاتی دانستند. خانم دکتر نمازی نیز با اشاره به بیانات آقای دکتر عفت پناه در مورد نوع داروهای پر مصرف بیمه سلامت که بیشتر شامل داروهای بیماری های قلبی و دیابت است، پیشگیری از این بیماریها و درمان موثر و مناسب در کاهش هزینه های بیمه مهم دانستند.

در ادامه خانم شاهعلی ضمن قدردانی از آقای دکتر غلامی و تیم همکاران مرکز بابت همکاری صمیمانه و پاسخگویی و مشارکت در داوری و نظارت مطالعات مرکز ملی بیمه سلامت،  در خصوص امکان بهره مندی از همکاری مرکز جهت برگزاری کارگاههای آموزش پژوهش مانند مقاله نویسی برای همکاران و انجام پایان نامه های دانشجویی در قالب مطالعات مشترک بین دو مرکز بر اساس داده های بیمه سلامت، ارائه آموزش مجازی در زمینه تجویز ومصرف منطقی دارو برای همکاران کادر درمان و بیماران و برگزاری جلسات علمی-پژوهشی مشترک جهت تبادل ایده ها و بهره مندی از تخصص همکاران جهت ارتقاء مطالعات طرح موضوع فرمودند.

  • گروه خبری : مرکز تحقیقات تجویز و مصرف منطقی داروها,مدیریت امور بیمه
  • کد خبر : 219505
کلمات کلیدی
مرکز  تحقیقات
تهیه کننده:

مرکز تحقیقات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

ارسال نظر

نظر خود را وارد نمایید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
برای جستجو عبارت موردنظر خود را وارد کنید
تنظیمات پس زمینه