شماره تماس 021-88849011-15
متن مورد نظر خود را جستجو کنید
  • تاریخ انتشار : 1400/04/14 - 11:45
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 35868
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

کووید

اصول قرنطینه بیمار مبتلا به کرونا در منزل

 

اصول قرنطینه بیمار مبتلا به کرونا در منزل

 با توجه شیوع مجدد ویروس کرونا در کشور و شروع خیز پنجم بیماری یکی از موارد مهم در پیشگیری از انتقال بیماری در یک خانواده رعایت اصول صحیح قرنطینه بیمار در منزل است. بایستی دقت نمود با احتمال اینکه نوع جدید بیماری (واریانت دلتا) سرایت بیشتری دارد پیشنهاد می شود خانواده هایی که از بیمار مبتلا به کرونا در منزل مراقبت می کنند اصول زیر را رعایت کنند: 

1- بیمار در یک اتاق تنها، دارای تهویه مناسب قرار داده شود (در و پنجره های اتاق قابل باز شدن باشد).

2- جابجایی و حرکت بیمار محدود شود و حتی الامکان فضاهای مشترک (آشپزخانه، حمام، توالت و...) دارای تهویه مناسب بوده و پنجره ها جهت گردش هوا باز شوند.

3- حتی المقدور سایر افراد خانواده در یک اتاق مجزا باشند. در صورتی که این شرایط امکان پذیر نباشد، بیمار بایستی حداقل یک متر از فرد بیمار فاصله داشته باشد.

4- تعداد مراقبین از بیمار به حداقل رسانده شود (حتی الامکان یک نفر که دارای وضعیت سلامت مطلوب بوده و دارای ضعف سیستم ایمنی و یا بیماری زمینه ای نباشد از بیمار مراقبت کند.)

5- بیمار ملاقات ممنوع باشد.و تنها مراقب بیمار با وی ملاقات کند

6- بعد از هر بار تماس با بیمار و مکان نگهداری وی، مراقب و یا افراد خانواده، دستها به روش اصولی شسته شود.

7- دست ها قبل و بعد از آماده کردن و خوردن غذا و یا هر زمانی که فرد احساس کند که دست های وی آلوده است باید شسته شود. در صورتی که آلودگی دست مشهود نباشد، می توان از هندراب (ضدعفونی کننده بر پایه الکل) استفاده کند.

8- جهت جلوگیری از انتشار ترشحات تنفسی، از ماسک طبی استفاده شود وبه صورت جدی بهداشت تنفسی رعایت شود. به عنوان مثال در زمان سرفه یا عطسه، بینی و دهان خود را با دستمال کاغذی بپوشانند و دستمال پس از استفاده دور انداخته شود.استفاده از ماسک N95 دریچه دار برای بیمار به دلیل عدم فیلتر هوای بازدمی ممنوع می باشد.  

 9- مراقب نیز بایستی از ماسک طبی استفاده کند؛ به طوری که دهان و بینی به صورت کامل پوشانده شود و در طول استفاده از ماسک به آن دست نزنند .

10- استفاده از ملحفه های شخصی و ظروف اختصاصی که بتوان پس از استفاده از آن ها، آنها را با آب و صابون شست، بلامانع است. بهتر است لباس، ملحفه، حوله های حمام و دست روزانه و به طور مرتب با صابون رختشویی و یا در ماشین لباسشویی با آب  60تا  90درجه شسته و کاملا خشک شوند. از تکان دادن ملحفه و لباس های بیمار خودداری شود.

11- سطوحی که بیمار با آن ها در تماس است (میز، تخت، مبلمان اتاق و...) بایستی روزانه تمیز و ضدعفونی شود. برای ضد عفونی کردن این وسایل می توان از شوینده های خانگی یا دترژنت، استفاده کرد. سطوح توالت و حمام مورد استفاده بیمار حداقل یک بار در روز شسته و ضد عفونی شود (با هیپوکلیت سدیم نیم درصد معادل  1 واحد وایتکس 5 درصد + 9 واحد آب سرد)

12- برای ضدعفونی، وایتکس هرگز نباید با سایر تمیزکننده‌های خانگی مخلوط شود. (تولید گاز سمی)

13-  وایتکس 5/0 درصد برای ضد عفونی بمدت حداقل 1 الی 10 دقیقه زمان برای ماندگاری در سطوح نیاز داشته و سپس باید آبکشی و یا با دستمال مرطوب پاک شود.

14- در زمان تمیز نمودن محیط زندگی بیمار بایستی از دستکش ها و لباس های محافظ و یا پیش بند به منظور جلوگیری از رسیدن ترشحات به بدن استفاده شوند و تا زمانی که سطح آن ها تمیز است می توان از آن ها استفاده کرد. می توان از دستکش یک بار مصرف و یا دستکش خانگی استفاده کرد. دستکش های خانگی بایستی با آب و صابون و یا دترژنت شسته شود. دستکش یک بار مصرف بایستی پس از استفاده دور انداخته شود (قبل از درآوردن دستکش و بعد از استفاده باید دست شسته شود).

15- زباله های مرتبط با بیمار زباله عفونی در نظر گرفته شده و در سطل درب دار در اتاق خود بیمار نگهداری و به عنوان زباله عفونی دفع شود. از انواع مواجهه با لوازم آلوده که در ارتباط مستقیم با بیمار هستند اجتناب شود.

 

  • گروه خبری : کلینیک مراقبت های دارودرمانی,تازه های علمی
  • کد خبر : 191730
مدیر سیستم
تهیه کننده:

مدیر سیستم

تصاویر

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

ارسال نظر

نظر خود را وارد نمایید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
تنظیمات پس زمینه