شماره تماس 021-88849011-15
متن مورد نظر خود را جستجو کنید
  • تاریخ انتشار : 1401/01/14 - 13:10
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 1613
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

دلتاکرون: جای نگرانی هست یا خیر؟

این هیبرید جدید که برای اولین بار در ماه ژانویه و در نمونه‌های جمع‌آوری‌شده در فرانسه یافت شد، به طور رسمی نوترکیب AY.4/BA.1 نامیده می‌شود اما برخی به آن لقب دلتاکرون داده‌اند. بر اساس مطالعات دانشمندان، بعید است که ترکیبی که اخیراً از گونه‌های ویروس کرونای اومیکرون و دلتا شناسایی شده است به یک تهدید جدی تبدیل شود.

این هیبرید جدید که برای اولین بار در ماه ژانویه و در نمونه‌های جمع‌آوری‌شده در فرانسه یافت شد، به طور رسمی نوترکیب AY.4/BA.1  نامیده می‌شود اما برخی به آن لقب دلتاکرون داده‌اند.

بر اساس پایگاه بین‌المللی توالی‌های ویروسی، تا تاریخ 10 مارچ، سی و سه نمونه از سویه جدید در فرانسه، 8 نمونه در دانمارک، یک نمونه در آلمان و یک نمونه در هلند یافت شده است. شرکت توالی‌یابی ژنتیک هلیکس نیز دو مورد را در ایالات متحده شناسایی کرده است.

اتین سیمون لوریر، ویروس شناس انستیتو پاستور پاریس که در تایید این سویه نوترکیب جدید نقش به‌سزایی داشته، در گفت‌وگو با روزنامه نیویورک تایمز اعلام کرده که بعید است که این سویه به یک تهدید جدی تبدیل شود. این دانشمند اضافه کرد: « این سویه اگرچه از ماه ژانویه وجود داشته است، اما هیبریدی بسیار نادر است و هنوز توانایی انتشار نمایی را از خود نشان نداده است.»

پروتئین اسپایک سویه هیبرید تقریباً به طور کامل از سویه اومیکرون گرفته شده‌است. پروتئین اسپایک نقش مهمی در عفونت‌زایی ویروس ایفا می‌کند. این پروتئین هدف اصلی آنتی بادی‌هایی است که توسط واکسن‌ها یا در اثر ابتلا به بیماری ایجاد می‌شود. بنابراین، مکانیسم‌های دفاعی که در مقابل اومیکرون موثر بوده‌اند، باید به همان اندازه روی سویه هیبرید نیز تاثیرگذار باشند. لازم به ذکر است که سایر قسمت‌های ژنوم این سویه مشابه ژنوم دلتاست.

بنابراین اظهارات لوریر، سطح ویروس هیبرید بسیار شبیه به اومیکرون است، بنابراین بدن آن را به همان اندازه که اومیکرون را تشخیص می‌دهد، شناسایی می‌کند. انتظار می‌رود سویه هیبرید نیز کمتر از انواع قبلی کرونا باعث بیماری شدید شود. به نظر می‌رسد علت این پدیده همان پروتئین اسپایک باشد. زیرا پروتئین اسپایک اومیکرون در جهت حمله به سلول‌های بینی و مجاری هوایی فوقانی تمایز پیدا کرده و در بافت‌های عمقی ریه به خوبی عمل نمی‌کند.

تحقیقات دانشمندان در خصوص این سویه هیبرید ادامه دارد و به گفته لوریر این ویروس آنقدر تازه است که ما هیچ شناختی از آن نداریم.

 

14 مارس 2022

منبع: سایت Drugs.com

  • گروه خبری : کادر درمان,مرکز اطلاعات دارویی DPIC,اخبار کووید-19
  • کد خبر : 210338
کلمات کلیدی

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

ارسال نظر

نظر خود را وارد نمایید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
برای جستجو عبارت موردنظر خود را وارد کنید
تنظیمات پس زمینه