توصیههای داروساز در رابطه با
اسپوندیلیت آنکیلوزان
اسپوندیلیت آنکیلوزان (AS) یکی از انواع نادر آرتریت است که باعث ایجاد درد و سفتی در ستون مهرهها میشود. این اختلال که تا پایان عمر همراه بیمار خواهد بود، با نام بیماری Bechterew نیز شناخته میشود. این بیماری از ناحیه کمر شروع شده و میتواند گردن و سایر مفاصل بدن را درگیر کند. واژه Ankylosis به بافتهای استخوانی و سایر بافتهای سخت اتلاق میشود و واژه Spondylitis به معنی التهاب در ستون مهرههاست.
توصیههای داروساز در رابطه با
هایپرپرولاکتینوما (پرولاکتین بالا)
پرولاکتینوم زمانی ایجاد میشود که یکی از سلولهای طبیعی تولیدکننده پرولاکتین در غده هیپوفیز دچار جهش شوند. این جهش به سلول اجازه میدهد تا به طور مکرر تقسیم شود و در نتیجه تعداد زیادی سلول تولید میشود که مقدار زیادی پرولاکتین تولید میکند. تقریباً 10 درصد این سلولها در کنار پرولاکتین، هورمون رشد هم تولید میکنند
توصیههای داروساز در رابطه با
غربالگری سرطان سینه
در صورتیکه سرطان سینه زودتر تشخیص داده شود به راحتی قابل درمان است. احتمال مرگ ناشی از سرطان سینه در چند دهه گذشته کاهش یافته است. این کاهش به دنبال پیشرفت در روندهای درمان بیماری و البته تشخیص زودهنگام و به موقع بیماری میباشد.
توصیههای داروساز در رابطه با
واریس عروق
رگهای واریسی رگهای خونی متورم و پیچ خوردهای هستند که درست زیر سطح پوست برآمده می شوند. این برآمدگیهای آبی یا بنفش میتوانند دردناک یا خارش دار باشند. اگرچه وریدهای واریسی میتوانند ناخوشایند و ناراحتکننده باشند، اما برای بیشتر افراد خطرناک نیستند.
توصیههای داروساز در رابطه با
فلج بلز
فلج بل در اثر التهاب اعصاب صورت ایجاد میشود. این التهاب ممکن است توسط یک ویروس ایجاد شود.
توصیههای داروساز در رابطه با
سندرم آنتیفسوفولیپید
فسوفولیپدها مولکلولهایی هستند که در غشا و سطوح سلولی از جمله سطح یلولهای خونی و سلولهای دیوارهی عروق قرار گرفتهاند. در بدن بعضی افراد سیستم ایمنی علیه این مولکلولها واکنش نشان داده و آنتیبادی تولید میکند. این واکنشهای ایمنی روی جریان خون در بدن این افراد تاثیر گذاشته، سبب ایجاد لختههای متعدد خون میشود و در خانمهای باردار احتمال سقط جنین یا مردهزایی را بالا میبرد. البته لازم به ذکر است که همه افرادی که آنتیبادیهای ضدفسفولپید تولید میکنند، دچار عارضه لخته خون یا سقط جنین نمیشوند.
توصیههای داروساز در رابطه با
اهدای خون
در طی روند اهدای خون، اهداکننده باید روی یک صندلی راحت بنشیند. در ادامه، سوزن باید به آهستگی وارد یکی از عروق دست او بشود. در این صورت احتمال بروز عوارضی چون سبکی سر به حداقل میرسد. در هر بار اهدا، یک واحد خون (به طور تقریبی 500 سیسی) خون از بیمار گرفته میشود. بعد از اتمام پروسه، بیمار باید مایعات شیرین بنوشد.
توصیههای داروساز در رابطه با
سندرم نفروتیک
سندرم نفروتیک به دنبال آسیب به گلومرولها در کلیه ایجاد میشود. گلومرولها ساختارهایی هستند که در داخل کلیه خون را تصفیه میکنند. آسیب به این بخشها، باعث میشود پروتئینهای خونی از جمله آلبومین وارد جریان ادرار شوند. به نشت بیش از حد پروتئینها در ادرار «پروتئینوری» گفته میشود. به تدریج سطح آلبومین خون بیمار افت میکند. تشدید این اختلال، با تجمع مایعات در بافتهای بدن همراه خواهد بود. به این پدیده «ادم» گفته میشود.
توصیههای داروساز در رابطه با
هموروئید
هموروئید بیماری شایعیست که هم در مردان و هم در زنان رخ میدهد. اگرچه هموروئید معمولاً خطرناک نیست، اما میتواند آزاردهنده و ناراحتکننده باشد. خوشبختانه، درمانهای مناسبی برای کنترل عوارض هموروئید در دسترس است که میتوانند علائم آزاردهنده را به حداقل برسانند.
توصیههای داروساز در رابطه با
تشنج ناشی از تب
کودکی که دچار تشنج ناشی از تب شده بایستی در اولین فرصت توسط پزشک بررسی شود و علت زمینهای تشنج پیدا شود. برخی از کودکان خصوصا کودکانی که زیر 12 ماه هستند، نیاز به بررسی بیشتر دارند تا احیانا مبتلا به مننژیت (نوعی عفونت مغزی) نباشند.