افزایش ریسک شکستگیهای استخوانی در بیماران مصرفکننده انسولین
بر اساس یک مطالعه جدید، خطر شکستگی در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 با استفاده از انسولین افزایش مییابد. این افزایش ریسک در بیماران مصرفکننده انسولین در مقایسه با بیماران مصرفکننده متفورمین صورت گرفتهاست. نتایج این مطالعه در نشست سالانه انجمن غدد درون ریز، که از 11 تا 14 ژوئن در آتلانتا برگزار شد، ارائه گردید.
کمبود ویتامین D و ریسک بروز زخم پای دیابتی
سطوح پایین سرمی ویتامین D به طور قابل توجهی با شیوع بالاتر زخم پای دیابتی در بیماران مسن مبتلا به دیابت مرتبط میباشد. میانگین سطوح سرمی ۲۵-هیدروکسی ویتامین D یا ویتامین D3 (که فرم رایج ویتامین D در گردش خون میباشد)، به طور پیوسته با افزایش شدت زخم پای دیابتی کاهش مییابد. جهت پیشگیری و کنترل زخم پای دیابتی، افراد مسن مبتلا به دیابت باید تحت غربالگری منظم ویتامین D قرار گیرند یا مکمل ویتامین D دریافت نمایند.
تاییدیه FDA برای فرم داخل جلدی واکسن آبله میمونی
سازمان غذا و داروی ایالات متحده آمریکا (FDA) مجوز استفاده اضطراری (EUA) را برای تزریق داخل جلدی (Intradermal) واکسن Jynneos صادر کرد. مطابق این تاییدیه، ارائهکنندگان مراقبتهای بهداشتی مجازند برای افراد بالای 18 سال پرخطر، واکسن Jynneosبه صورت داخل جلدی تزریق نمایند.
رسپریدون طولانیاثر در راه است!
تحقیقات جدید به بررسی اثرات فرمولاسیون جدیدی از رسپریدون پرداختهاست. در این پژوهش، یک سوسپانسیون زیرجلدی طولانی اثر (LASCA) ریسپریدون را با یک کوپلیمر جدید ترکیب کردهاند. این فرآورده خطر عود علائم را در بیماران مبتلا به اسکیزوفرنی کاهش میدهد.
دسته دارویی جدید برای درمان بیماری آلزایمر در راه است!
دانشمندان بر این باورند که داروی جدیدی برای درمان بیماری آلزایمر (AD) کشف کردهاند. این دارو از طریق مهار نوروتوکسینی که محرک فرآیندهای دژنراتیو در مغز است، عمل می کند. این دارو (NBP14) که توسط شرکت بیوتکنولوژی Neuro-Bio Ltd ساخته شده است، از آسیب سلولی ناشی از نوروتوکسینT14 جلوگیری میکند. تحقیقات جدید نشان میدهدT14 نقش مهمی در فرآیندهای آسیبزایی مغزی ایفا میکند.
پاندمی آبله میمونی در راه است؟
به گفته کارشناس ارشد سازمان جهانی بهداشت (WHO)، دکتر روزاموند لوئیس، صدها مورد گزارش شده از آبله میمونی در سراسر جهان دیده شدهاست اما به احتمال زیاد این بیماری به یک پاندمی جدید تبدیل نمیشود. هر چند همچنان ناشناختههای بسیاری در خصوص این بیماری وجود دارد.
اثر مثبت تزریق تریامسینولون داخل مفصلی در بهبود آرتروز لگن
مطالعهای که اخیرا در مجله BMJ به چاپ رسیدهاست، به بررسی اثرات تزریق داخل مفصلی کورتیکواستروئیدها در مقایسه با مداخلات آموزشی برای بیماران مبتلا به استئوآرتریت لگن پرداختهاست. در این مطالعه تزریق داخل مفصلی کورتیکواستروئید به همراه بیحسی موضعی و با کمک هدایت اولتراسوند در مفصل ران انجام شدهاست.
ارتباط بین مصرف PPIها و ابتلا به بیماری آلزایمر
اخیرا مطالعهای در researchsquare.com به چاپ رسیده که به بررسی ارتباط بین مصرف مهارکنندههای پمپ پروتون (PPI) و خطر ابتلا به آلزایمر پرداخته است. این مطالعه مورد- شاهدی حاکی از این است که مصرف PPIها با افزایش خطر ابتلا به آلزایمر همراه است. این ارتباط فارغ از مدت زمان مصرف PPI، مصرف فعلی یا قبلی بوده و حتی در صورت استفاده از نسل دوم PPIها برقرار است.
یافتههای هیجانانگیز در مورد استفاده از فنوفیبرات در درمان رتینوپاتی دیابتی
بر اساس یک مطالعه جدید، مصرف فنوفیبرات با کاهش خطر پیشرفت رتینوپاتی دیابتی و ابتلا به اشکال تهدیدکننده بینایی این بیماری، همراه بوده است.