درمان جدید برای درگیری ریه در خانمهای باردار
بر اساس مطالعهای که در 7 ژوئن در ژورنال Obstetrics & Gynecologyمنتشر شد، نیتریک اکساید استنشاقی با دوز بالا(iNO200) با کاهش نیاز به اکسیژنتراپی در بیماران باردار مبتلا به پنومونی شدید دو طرفه ناشی از کووید19 مرتبط است. به نظر میرسد استفاده از این فرآورده طول مدت بستری در بیمارستان را نیز کاهش میدهد.
واکسن آنفولانزا و خطر بیماری آلزایمر
بر اساس مطالعهای که در 13 ژوئن به صورت آنلاین در مجله بیماری آلزایمر منتشر شد، واکسیناسیون آنفولانزا با کاهش خطر ابتلا به بیماری آلزایمر (AD) در میان سالمندان همراه بوده است.
مروری بر عوارض جانبی داروهای مهارکننده آنزیم مبدل آنژیوتانسین و مسدود کنندههای گیرنده آنژیوتانسین II
مهارکنندههای آنزیم مبدل آنژیوتانسین (ACE[1]) و مسدودکنندههای گیرنده آنژیوتانسین II (ARBs[2])به طور گسترده در درمان فشار خون بالا، بیماری مزمن کلیه و نارسایی قلبی استفاده میشوند. این داروها علاوه بر اثربخشی مناسب، دارای مزایایی همچون تحمل پذیری خوب و عوارض جانبی محدود میباشند. همچنین عوارضی که با دوزهای بالاتر دیورتیکها یا مسدود کنندههای بتا بر متابولیسم لیپید و گلوکز مشاهده میشود با این داروها دیده نمیشود. در این مقاله به طور خاص به بررسی عوارض جانبی داروهای مهارکننده آنزیم مبدل آنژیوتانسین و مسدود کنندههای گیرنده آنژیوتانسین II پرداخته شده است.
داروهای ضد افسردگی کیفیت زندگی بیمار را بهبود نمیبخشند!!
در سرتاسر جهان، میلیونها نفر برای تنظیم خلقوخو از داروهای ضد افسردگی استفاده میکنند. جدیدا یک مطالعه بزرگ نشان داده است که این داروها در طول زمان ممکن است در بهبود کیفیت زندگی فرد تأثیر چندانی نداشته باشند. به گفته عمر آلمحمد، استادیار داروسازی بالینی در دانشگاه ملک سعود و پژوهشگر اصلی این تحقیق، بین کیفیت زندگی بیماران مبتلا به افسردگی که تحت دارودرمانی قرار گرفتند و بیمارانی که دارو دریافت نکردند، تفاوت چندانی دیده نمیشود.
تزریق لیدوکائین برای میگرن مزمن مقاوم
بر اساس مطالعهای که اخیرا در مجله Regional Anesthesia & Pain Medicine. منتشر شد، تزریق لیدوکائین برای میگرن مزمن مقاوم به درمان مفید به نظر میرسد.
تبریک سرپرست مجموعه داروخانه های دانشگاه به مناسبت 5 شهریور، روز بزرگداشت محمدبن زکریای رازی و روز داروساز
دکتر مجتبی مجتهد زاده: داروسازان، میراث داران به حق دانش کهن داروسازی کشور، در پاندمی کرونا نیز چون همیشه، پرچمداران ارائه خدمات دارویی در کنار سایرعزیزان کادر درمان بودند.
اثرات بلندمدت کووید19: خطر ابتلا به بیش از 50 بیماری!!
9 نفر از هر 10 بیمار کووید19 (87٪) تا 60 روز پس از شروع بیماری حداقل یک علامت کووید طولانی را تجربه میکنند. 32٪ این افراد یک یا دو علامت و 55٪ سه علامت یا بیشتر را گزارش کردهاند. بیش از 50 درصد موارد حداقل یک عارضه را تا 1 سال پس از ابتلا به همراه داشتند.