استفاده از عصاره زردچوبه در درمان علائم سوءهاضمه
اخیرا یک کارآزمایی کوچک، تصادفی، دوسوکور و کنترلشده با دارونما در تایلند انجام شده که نشان میدهد زردچوبه برای درمان سوء هاضمه عملکردی اثربخشی قابل مقایسهای با امپرازول دارد.
توصیههای داروساز در رابطه با
هایپرپرولاکتینوما (پرولاکتین بالا)
پرولاکتینوم زمانی ایجاد میشود که یکی از سلولهای طبیعی تولیدکننده پرولاکتین در غده هیپوفیز دچار جهش شوند. این جهش به سلول اجازه میدهد تا به طور مکرر تقسیم شود و در نتیجه تعداد زیادی سلول تولید میشود که مقدار زیادی پرولاکتین تولید میکند. تقریباً 10 درصد این سلولها در کنار پرولاکتین، هورمون رشد هم تولید میکنند
داروهای ایمنوساپرسیو و ریسک ابتلا به سرطان؟
بر اساس نتایج مطالعهای که به تازگی در ژورنال BMJ Oncology به چاپ رسیده، مصرف کوتاه مدت داروهای روتین سرکوبکننده سیستم ایمنی در بیماران مبتلا به بیماری التهابی چشم (OID) با افزایش خطر ابتلا به سرطان همراه نبوده است.
مصرف طولانی مدت شیرینکنندههای مصنوعی با خطر چاقی مرتبط است
بر اساس مطالعهای که اخیرا منتشر شده است، مصرف طولانی مدت شیرینکنندههای مصنوعی از جمله آسپارتام و ساخارین ممکن است باعث افزایش حجم چربی و خطر ابتلا به چاقی شود.
مزایای استفاده از استاتینها در بیماران مبتلا به IBD
بر اساس مطالعهای که اخیرا در ژورنال eClinicalMedicine منتشر شد، استفاده از استاتینها در بیماران مبتلا به بیماری التهابی روده(IBD)، با کاهش خطر ابتلا به سرطان کولورکتال (CRC) و مرگ و میر مرتبط است.
افزایش مقاومت آنتیبیوتیکی در عفونت ادراری
یکی از فاکتورهایی که درمان عفونتهای ادراری را سخت و پیچیده میکند، بحث مقاومت دارویی است. به طور کلی، در سرتاسر جهان، نرخ تجویز آنتیبیوتیکها افزایش پیدا کرده است که در بسیاری از موارد، نیازی به تجویز آنتیبیوتیک وجود نداشته است. تجویز نابجا آنتیبیوتیک سبب ظهور سویههای مقاوم از میکروارگانیسمها میشود.
یک تداخل دارویی مهم در بیماران مبتلا به سرطان پستان
مصرف همزمان یک مهارکننده پمپ پروتون (PPI) با مهارکنندههای کیناز وابسته به سیکلین 4/6 (CDK4/6) مثل Palbociclib میتواند مزایای دارودرمانی را در زنان مبتلا به سرطان پستان کاهش دهد و ریسک مرگومیر در این بیماران را افزایش میدهد.
توصیههای داروساز در رابطه با
غربالگری سرطان سینه
در صورتیکه سرطان سینه زودتر تشخیص داده شود به راحتی قابل درمان است. احتمال مرگ ناشی از سرطان سینه در چند دهه گذشته کاهش یافته است. این کاهش به دنبال پیشرفت در روندهای درمان بیماری و البته تشخیص زودهنگام و به موقع بیماری میباشد.