شماره تماس 021-88849011-15
متن مورد نظر خود را جستجو کنید
  • تاریخ انتشار : 1400/02/09 - 09:33
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 336137
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

راه کارهای درمانی جهت

برگشت حس بویایی بعد از ابتلا به کووید-19

 راه کارهای درمانی جهت برگشت حس بویایی بعد از ابتلا به کووید-19

در ماه های اخیر، برخی افراد به کووید-19 مبتلا شده اند ولی هنوز حس بویایی آنها برنگشته است.

در پاسخ به این سوال که آیا راه حلی برای تسریع بازگشت این حس حیاطی وجود دارد یا نه، متخصصان می گویند روش هایی مانند فیزیوتراپی برای بینی وجود دارد.

در بیشتر موارد از دست دادن حس بویایی موقت است ولی ممکن است بهبودی، ماه ها و یا حتی سال ها به طول انجامد.

افرادی که پس از بهبودی از کووید-19 دچار از دست دادن حس بویایی طولانی مدت می شوند، برای رد سایر دلایل باید به یک متخصص گوش، حلق و بینی مراجعه کنند.

آلرژی های فصلی و بیماری التهابی سینوس نیز ممکن است باعث اختلال در حس بویایی و ممانعت از بهبودی از این گونه عوارض عفونتی مانند کووید-19 شوند. ابتدا باید احتمال وجود هر گونه عامل التهابی را به حداقل برسانیم.

برای بیماران دچار از دست دادن حس بویایی به دلیل کووید-19 ممکن است اسپری های استروئیدی و یا محلول های شستشوی بینی جهت کاهش التهاب تجویز شود. اگر اختلال پایدار بود مرحله بعدی آموزش مجدد حس بویایی است که از آن به عنوان فیزیوتراپی بینی یاد می شود.

در این روش بیماران روغن های معطر و گیاهان متفاوت با رایحه های آشنا را به آرامی برای مدت 20 ثانیه استشمام می کنند در حالی که در تمام طول این مدت به خاطرات و تجربیاتشان در رابطه با این رایحه ها تمرکز می کنند.

برای این کار، اسانس گلاب، لیمو، میخک و اکالیپتوس معمولاً استفاده می شوند؛ ولی بیماران می توانند رایحه مد نظر خودشان را انتخاب کنند و این روند باید دو بار در هفته و برای 4 تا 6 ماه ادامه داده شود.

پروسه نیاز به صبوری دارد. هر چه تمرین بیشتر باشد، نتیجه بهتری خواهد داشت. معمولا توصیه می شود این تمرین در یک مکان آرام انجام شود جایی که هیچ عامل مزاحمی نباشد و تمرکز کامل روی تمرین گذاشته شود. بیماران باید میزان توقعاتشان را قبل از شروع تمرین مدیریت کنند زیرا که قرار نیست همان سطح از حس بویایی که قبل از ابتلا به کووید-19 داشتند، مجدد به آنها برگردد.

وقتی که رایحه گلاب استشمام می شود، ممکن است کیفیت استشمام این رایحه متفاوت از قبل از دست دادن حس بویایی بیمار باشد. در واقع بیمار با وضعیت جدید حس بویایی خود یاد می گیرد که گلاب چه بویی می دهد.

از آنجا که حس بویایی و چشایی ارتباط تنگاتنگی با هم دارند؛ بسیاری از بیماران که حس بویایی خود را بعد از بهبودی از کووید-19 از دست دادند، حس چشاییشان را نیز از دست می دهند.

بسیار مهم است که بیمار قبل از امتحان هر گونه روش برای بازیابی حس بویایی خود با پزشک معالج مشورت نماید.

باید به بیمار توصیه شود که: اگر دو هفته می شود که حس بویایی ندارید، حتما برای بررسی با پزشک مشورت نمایید، زیرا ممکن است عارضه به دلیل ابتلا به کووید-19 باشد و یا ممکن است بدلیل کرونا نباشد، لذا مشورت با پزشک برای بررسی وضعیت جهت ممانعت از خود درمانی که ممکن است باعث تاخیر در تشخیص گردد، اهمیت دارد.

 

8 مارس 2021

منبع خبر: drugs.com

تهیه و تنظیم: دکتر رومینا محمدی

 

  • گروه خبری : توصیه ها,کادر درمان,عفونت و واکسن,اخبار کووید-19
  • کد خبر : 172670
کلمات کلیدی

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

ارسال نظر

نظر خود را وارد نمایید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
برای جستجو عبارت موردنظر خود را وارد کنید
تنظیمات پس زمینه