تایید یک منوکلونال آنتیبادی جدید برای پیشگیری پیش از مواجهه با کووید 19
سازمان غذا و داروی ایالات متحده (FDA)، مجوز استفاده اضطراری (EUA) را برای داروی Evusheld شرکت AstraZeneca صادر کرد. این فرآورده شامل داروی Tixagevimab و Cilgavimab است که در همراه با هم تزریق میشوند. این دارو جهت پیشگیری از کووید 19 در شرایط قبل از مواجهه (pre-exposure) تجویز میشود و برای بالغین و اطفال بالای 12 سال (با وزن حداقل 40 کیلوگرم) قابل استفاده است.
ندای تندرستی
مصاحبه با دکتر حنانه برادران، متخصص کلینیک مراقبت های دارو درمانی (فارماکوتراپی) 13 آبان در خصوص نکات مهم در مورد سویه اومیکرون
عفونت با سویه اومیکرون در حال حاضر در کشور غالب است. افزایش عفونت به احتمال زیاد به دلیل ترکیبی از دو عامل "افزایش قابلیت انتقال یا سرایت پذیری" و "توانایی سویه برای فرار از ایمنی ناشی از عفونت یا واکسیناسیون گذشته" است. موثرترین اقدامات برای کاهش انتشار این سویه ویروس شامل تکمیل واکسیناسیون و تزریق دوز بوستر، حفظ فاصله فیزیکی حداقل 1-2 متری از دیگران، استفاده از ماسک مناسب، اجتناب از فضاهای با تهویه ضعیف یا شلوغ و تمیز نگه داشتن دست ها است.
کیس های آموزشی مرکز اطلاعات دارویی، آبان ماه 1400
بیمار خانم 49 ساله ایی است که اختلال OCD و افسردگی دارد. از قبل فلووکسامین 50 روزی 3 بار استفاده می کند. دیروز بعد از اضافه شدن تری فلوپرازین و کلرپرومازین به درمان فعلی، دچار تعریق، گرگرفتگی و تپش قلب و بی قراری(Agitation) شده است. امروز که بیمار سرترالین و تری فلوپرازین را استفاده نکرده است، حالش بهتر است و هیچ علامتی ندارد. آیا بروز این عوارض ممکن است به علت تداخل داروها باشد؟
توصیه های یک داروساز در رابطه با
زانو درد
بسیاری از شرایط می توانند منجر به زانو درد شوند. این شرایط به صورت کلی به دو دسته تقسیم می شوند: آسیب های حاد که پس از یک حادثه¬ی مشخص بروز پیدا می¬کنند و آسیب¬های ناشی از استفاده¬ی مفرط از زانو که با بروز درد تدریجی و بدون وقوع مشخص، همراه است. در ادامه شایع ترین آسیب های زانو بررسی می شوند.
Pharmacologic use of glucocorticoids
مروری بر مدیریت دارودرمانی با کورتیکواستروئیدها
درمان مزمن با کورتیکواستروئیدها عوارض جانبی زیادی دارد که گستره آن از سرکوب محور هیپوتالاموس-هیپوفیز-آدرنال و سندرم کوشینگ تا عفونت و تغییر در وضعیت هوشیاری بیمار متغیر است. در این مقاله عوامل تاثیرگذار بر اثرات درمانی و عوارض کورتیکواستروئیدها، مرور خواهد شد.
مروری بر پرفشاری خون و گزینههای درمانی برای مدیریت اختلالات فشار خون در بارداری
پرفشاری خون تقریباً هفت تا ده درصد کل بارداریها را تحت تأثیر قرار میدهد. در صورت عدم درمان مناسب، میتواند منجر به عوارض و حتی مورتالیته در خانمها شود. تعریف پرفشاری خون در بارداری فشار خون سیستولیک بالاتر از mm Hg 140 و فشار خون دیاستولیک بالاتر از mm Hg 90 است،که خود به چهار دسته طبقه بندی میشود