آیا واقعا خوابیدن روی شکم در کاهش هیپوکسی بیماران مبتلا به کووید19 موثر است؟
بر خلاف تصور معمول، خوابیدن روی شکم در بین بیماران مبتلا به کووید-19 که به اکسیژن مکمل نیاز دارند اما تهویه مکانیکی تهاجمی دریافت نمیکنند، فواید بالینی ندارد.
رسپریدون طولانیاثر در راه است!
تحقیقات جدید به بررسی اثرات فرمولاسیون جدیدی از رسپریدون پرداختهاست. در این پژوهش، یک سوسپانسیون زیرجلدی طولانی اثر (LASCA) ریسپریدون را با یک کوپلیمر جدید ترکیب کردهاند. این فرآورده خطر عود علائم را در بیماران مبتلا به اسکیزوفرنی کاهش میدهد.
تهوع و استفراغ پس از جراحی
اصطلاح PONV به طور معمول برای توصیف حالت تهوع و یا استفراغ در بخش مراقبت های پس از بیهوشی (PACU) یا در بازه 24 ساعته پس از عمل جراحی به کار میرود. اهمیت این موضوع به این خاطر است که حالت تهوع، استفراغ بعد از جراحی و پروسجرهای بیهوشی میتواند بهبودی پس از عمل را تحت تأثیر قرار دهد.
بروز اختلالات بینایی ناشی از داروهای اختلال نعوظ
بر اساس مطالعهای که در 7 آوریل به صورت آنلاین در JAMA Ophthalmology منتشر شد، استفاده منظم از مهارکنندههای فسفودی استراز نوع 5 (PDE5Is) برای اختلال نعوظ ممکن است خطر بروز عوارض جانبی چشمی را افزایش دهد.
برگزاری کارگاه طراحی و توسعه سیستم فارماکوویژیلانس در شرکت های دارویی
این دوره که به صورت حضوری از 4 مردادماه 1401 در حال برگزاری است، ۷فاز مختلف سیستم فارماکوویژیلانس را هدف قرار داده و اهداف آموزشی زیر را دنبال می نماید: - اصول پایه فارماکوویژیلانس - آگاهی از قوانین کشوری و بین المللی فارماکوویژیلانس - تعاریف مورد استفاده در فارماکوویژیلانس - طراحی و برنامه ریزی سیستم فارماکوویژیلانس در شرکت های دارویی - مدیریت خطر و روش تهیه پرونده های )Risk Management Plan (RMP - روشهای شناسایی و ارزیابی گزارشهای عوارض و اشتباهات دارویی - روش های شناسایی سیگنال های ایمنی دارویی - روش تهیه پرونده های PSURو PBRER - روش های ارزیابی تعادل فایده- زیان مصرف فرآورده های دارویی. مهارت آموزان این دوره عمدتا در سیستم های فارماکوویژیلانس شرکت های دارویی از آموخته های خود استفاده خواهند نمود.
دسته دارویی جدید برای درمان بیماری آلزایمر در راه است!
دانشمندان بر این باورند که داروی جدیدی برای درمان بیماری آلزایمر (AD) کشف کردهاند. این دارو از طریق مهار نوروتوکسینی که محرک فرآیندهای دژنراتیو در مغز است، عمل می کند. این دارو (NBP14) که توسط شرکت بیوتکنولوژی Neuro-Bio Ltd ساخته شده است، از آسیب سلولی ناشی از نوروتوکسینT14 جلوگیری میکند. تحقیقات جدید نشان میدهدT14 نقش مهمی در فرآیندهای آسیبزایی مغزی ایفا میکند.
اثرات محافظتی واکسنهای کووید19 در بیماران مبتلا به سرطان
بر اساس مطالعه ای که در 14 مارچ به صورت آنلاین در مجله انکولوژی بالینی منتشر شد، شواهد دنیای واقعی نشان میدهد که بیماران مبتلا به سرطان در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به عفونت کووید 19 و پیامدهای شدید آن هستند.
واکسن کرونا به شکل اسپری بینی
دانشمندان در حال کار بر روی واکسنهای کووید هستندی که از طریق اسپریهای بینی وارد بدن شوند. این واکسنها میتوانند در رایجترین نقطه ورودی ویروس کرونا به بدن، یعنی غشای مخاطی بینی و گلو، مانع از حمله ویروس به بدن بشوند.